Home / Family  / “Κλιματική Αλλαγή και Εμείς” στο Μουσείο Γουλανδρή

“Κλιματική Αλλαγή και Εμείς” στο Μουσείο Γουλανδρή

Στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας λαμβάνει χώρα η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας φιλοξενεί την πρώτη διαδραστική έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της και το τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την παρούσα κατάσταση.

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του πλανήτη, ο άνθρωπος παίζει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του κλίματος. Η κλιματική αλλαγή είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα.

 

Με την επικοινωνία του μηνύματος της έκθεσης, η νέα γενιά ενημερώνεται για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής,. έτσι ώστε να προετοιμαστεί και να τις αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικότερα. 

 

Το κλίμα της Γης αλλάζει, όπως άλλωστε άλλαζε πάντοτε στο παρελθόν, ακόμα και πριν εμφανιστούν οι άνθρωποι. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ασυνήθιστες αλλαγές τα τελευταία 150 χρόνια, με μία μη αναμενόμενη και απότομη άνοδο της μέσης θερμοκρασίας της Γης.

 

 

Η Έκθεση αποτελείται από 17 εκθεσιακούς σταθμούς, που θίγουν τις  θεματικές κατηγορίες Ενέργεια, Μεταφορές, Παραγωγή Τροφίμων, Χρήση Νερού, Απορρίμματα-Ανακύκλωση, Επιστημονική Έρευνα, Επιπτώσεις, αλλά και Προσωπική Ευθύνη και Παγκοσμιότητα.

 

Οι εκθεσιακοί σταθμοί θίγουν τις αιτίες των πιο κρίσιμων περιβαλλοντικών ζητημάτων,.που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα αλλά και τις επιπτώσεις της αναπτυξιακής πορείας μας.

 

 

Η έκθεση απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και ενήλικες. Μέσα από «παιχνίδια», διαδραστικούς πίνακες, ψηφιακές εφαρμογές και δραστηριότητες,.μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την κυκλική οικονομία, τα μικροπλαστικά, τη σπατάλη του νερού, τις εκπομπές CO2 και τις ανανεώσιμες πηγές. 

 

Δευτέρα έως  Παρασκευή: 09:00-14:30

Σαββατοκύριακο: 10:00-15:00

 

Φωτογραφίες: Bασίλειος Παπαγεωργίου

 

www.gnhm.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath