Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Κατακράτηση υγρών, healthy tips για να την αντιμετωπίσεις

Κατακράτηση υγρών, healthy tips για να την αντιμετωπίσεις

Κατακράτηση υγρών, μήπως για αυτό δεν χάνεις κιλά;

Η κατακράτηση υγρών μπορεί να οφείλεται σε διάφoρους παράγοντες όπως είναι η καθιστική ζωή, η έμμηνος ρύση, η υπερβολική πρόσληψη νατρίου, τα επιπλέον κιλά, κάποια φαρμακευτική αγωγή, η κακή κυκλοφορία ή και η έλλειψη τακτικής σωματικής άσκησης. Στα αίτια της εμφάνισής της κρύβονται και οι τρόποι για να την αντιμετωπίσεις. Αν έχεις παρατηρήσει πως κάποιες φορές πρήζεσαι και η ζυγαριά σου σε δείχνει περισσότερα κιλά, τότε είναι πιθανό το σώμα σου να μην έχει αποβάλλει τα υγρά που πρέπει με αποτέλεσμα να έχεις κατακράτηση.

 

Πως μπορείς λοιπόν να την μειώσεις το πρόβλημα ή να αποφύγεις εντελώς την κατακράτηση υγρών;

Μείωσε το αλάτι.

Αρχικά, πρέπει να μειώσεις τα αλμυρά τρόφιμα ή σνακ και να ελέγχεις το αλάτι που καταναλώνεις καθημερινά, καθώς η αυξημένη πρόσληψή του αυξάνει την κατακράτηση υγρών. Έπειτα, είναι σημαντικό να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου, πίνοντας τουλάχιστον δυο λίτρα νερό την ημέρα, για να ενισχύσεις την καλύτερη κυκλοφορία.

 

Διατήρησε το βάρος σου σε φυσιολογικό επίπεδο.

Τα επιπλέον κιλά μπορεί να οδηγήσουν σε κατακράτηση υγρών και φυσικά σε άλλα προβλήματα που αφορούν την αισθητική και την υγεία μας. Προσπάθησε να χάσεις τα παραπάνω κιλά που σε ταλαιπωρούν, ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή που δεν περιλαμβάνει επεξεργασμένα τρόφιμα και junk food και προσπάθησε να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

 
Γυμνάσου τακτικά.

Η σωματική άσκηση είναι αναγκαία προϋπόθεση για να διατηρήσεις το σώμα σου σε φόρμα, να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να αποφύγεις την ακινησία που μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών. Μην παραμελείς λοιπόν την τακτική άσκηση, που μπορεί να είναι και μισή ώρα περπάτημα την ημέρα.

 

Δοκίμασε το λεμφικό μασάζ.

Καθώς κακή κυκλοφορία μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία της λέμφου και μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών, μπορείς εκτός από την άσκηση και την διατροφή να δοκιμάσεις το λεμφικό μασάζ, το οποίο θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σε απαλλάξει από το πρήξιμο. Μπορείς ακόμη, να κάνεις μόνη σου μασάζ, με απαλές αριστερόστροφες κινήσεις στα σημεία που είναι εμφανής η κατακράτηση.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!