Home / Wellness  / Health  / Καρκίνος του μαστού: Ποια είναι τα βήματα για αυτοεξέταση;

Καρκίνος του μαστού: Ποια είναι τα βήματα για αυτοεξέταση;

Η θεραπεία ξεκινάει με την πρόληψη και σημαντικό βήμα αποτελεί και η αυτοεξέταση.

 

Διανύουμε τον μήνα που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και την ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού. Ένα ρητό λέει ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και σίγουρα συμφωνούμε. Οι επισκέψεις στον γιατρό, οι εξετάσεις και η μαστογραφία είναι πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείπεις.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η αυτοεξέταση, η οποία μπορεί να γίνει εύκολα από εσένα. Σύμφωνα με παροτρύνσεις γιατρών και ινστιτούτων ενθαρρύνεται η εξέταση μία φορά τον μήνα. Το 40% των γυναικών που έχουν νοσήσει το είχε εντοπίσει η ίδια από μόνη της. Αναμφίβολα, η μαστογραφία θα σου δώσει την καθαρή εικόνα, αλλά η αυτοεξέταση θα σε βοηθήσει να μάθεις το στήθος σου και να παρατηρείς αμέσως τυχόν αλλαγές.

Σηκώνεις το χέρι σου και με τα τρία μεσαία δάχτυλα κάνεις κυκλικές κινήσεις σε όλη την περιοχή, σέρνοντας τα. Το ψηλαφίζεις σε όλο το μήκος και αν δεις κάτι περίεργο συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου.

 

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.