Home / Good Life  / Καλοκαιρινή εξόρμηση στην Πρέβεζα!

Καλοκαιρινή εξόρμηση στην Πρέβεζα!

Η όμορφη Πρέβεζα σας περιμένει φέτος το καλοκαίρι! 

 

Μια πόλη ανάμεσα στον Αμβρακικό Κόλπο και το Ιόνιο Πέλαγος “αναβλύζει” ρομαντισμό και περιμένει να σας ξεναγήσει στα πλακόστρωτα καλντερίμια της και την πανέμορφη πεζοδρομημένη προκυμαία της. Η Πρέβεζα θα κερδίσει την προσοχή σας με τη λιτή γοητεία της…

 

 

ΜUST SEE!

Ο Ενετικός Πύργος του Ρολογιού, με το ηλιακό ρολόι που χρονολογείται από το 1752
αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης. Ακριβώς δίπλα του βρίσκεται ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους, με τις αγιογραφίες που παραπέμπουν στην αναγεννησιακή τέχνη.

 

Το γραφικό Σεϊτάν Παζάρ είναι ένα ιστορικό πια πετρόχτιστο σοκάκι, ιδανικό για ατέλειωτες βόλτες, με χαριτωμένα μαγαζιά τριγύρω, πανέμορφες βοκαμβίλιες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Πρέβεζας του 20ου αι.

 

 

Αξίζει να επισκεφτείτε το κάστρο του Παντοκράτορα (2-3 χλμ από το κέντρο της πόλης), που από τη μία μεριά βλέπει προς το Άκτιο, ενώ από την άλλη ατενίζει το Ιόνιο. Ο οικισμός του Παντοκράτορα με τον πεζόδρομο κατά μήκος της θάλασσας, θα σας χαρίσει το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα.

 

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πρέβεζα βρίσκεται η Νικόπολη, η μεγαλύτερη αρχαία ελληνική πόλη, την οποία έχτισε ο αυτοκράτορας Οκταβιανός, σε ανάμνηση της νίκης του ενάντια στην Κλεοπάτρα. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει το Ωδείο και το Θέατρο, με τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης.

 

 

 

DON’T MISS!

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το σπίτι, όπου έζησε ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης για λίγες μόνο μέρες. Το όνομά του έχει συνδεθεί άμεσα με την Πρέβεζα, λόγω του τραγικού του τέλους εκεί.

 

Περπατήστε στη γραφική προκυμαία της πόλης, αγναντεύοντας τα πολυτελή ιστιοφόρα στη μαρίνα. Πιείτε καφέ ή γευματίστε σε ένα από τα πολλά ταβερνάκια.

 

Πολύ κοντά στην πόλη βρίσκονται οι εκβολές του ποταμού Αχέροντα. Κάντε rafting ή πεζοπορία, παρατηρώντας την πλούσια ορνιθοπανίδα. Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου, εκεί που κατά τους αρχαίους Έλληνες βρισκόταν η πύλη του Άδη.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath