Home / Wellness  / Health  / Καθημερινές πρακτικές για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Καθημερινές πρακτικές για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τη δυσκοιλιότητα; Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης;

 

Η δυσκοιλιότητα σχετίζεται με την απουσία κίνησης του εντέρου για τουλάχιστον 3 μέρες, ανάλογα και με το άτομο φυσικά. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που την προκαλούν, οι οποίοι σχετίζονται με τη λειτουργία του οργανισμού, τον τρόπο ζωής μας και τη ψυχολογία μας. Για να μη διογκωθεί το πρόβλημα διατίθενται κάποιοι τρόποι πρόληψης, ενώ και ο συμβουλευτικός γιατρός καθίσταται αναγκαίος.

Υπάρχει ειδική φαρμακευτική αγωγή, αν κρίνει ο ειδικός ότι χρειάζεται, αλλά και καθημερινές πρακτικές που θα βοηθήσουν. Η διατροφή για ακόμα μια φορά διαδραματίζει πρωτεύον ρόλο. Φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά είναι το παν. Ποιες τροφές, όμως, περιέχουν φυτικές ίνες, εκτός από τα φρούτα; Πίτουρα, δημητριακά ολικής αλέσεως, αποξηραμένα φρούτα, φασόλια και ξηροί καρποί. Αποφύγετε για λίγο τα λιπαρά. Θα πρέπει να συνδυάσετε τη διατροφή με ελαφριά και καθημερινή άσκηση και μεγάλη κατανάλωση νερού. Είναι ένα θέμα που μπορεί να κρατήσει πολύ και να προκαλέσει επιπλοκές, οπότε δεν πρέπει να το αγνοήσετε.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.