Home / Wellness  / Mind  / Καθημερινά tips για να αγαπήσετε το σώμα σας

Καθημερινά tips για να αγαπήσετε το σώμα σας

Καθημερινά tips για να αγαπήσετε το σώμα σας.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες περίπου το 80% των γυναικών δεν είναι ευχαριστημένες με το σώμα τους ενώ μόνο το 20% δηλώνουν πως αισθάνονται καλά με την εικόνα τους. Η καλή εικόνα για τον σώμα σύμφωνα με τους ειδικούς, συνδέεται άμεσα με την ευτυχία, την σεξουαλική ικανοποίηση και την αυτοεκτίμηση και φαίνεται πως οι γυναίκες στην Δύση – στην συντριπτική πλειοψηφία τους- αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα με την εμφάνισή τους. Υπάρχουν όμως τρόποι για να αποδεχθείτε το σώμα σας και να αγαπήσετε τον εαυτό σας ώστε να είστε χαρούμενες σε όλες τις πτυχές της ζωής σας.

 

Κάντε ένα break από τα social media.

Τα τελευταία χρόνια ο χρόνος που περνάμε στα social media έχει αυξηθεί δραματικά και καθημερινά σπαταλάμε ώρες για να παρακολουθούμε φωτογραφίες σε instagram λογαριασμούς που παρουσιάζουν γυναίκες με τέλεια κορμιά και κανένα ψεγάδι. Προσπαθήστε να περιορίσετε τον χρόνο που ξοδεύετε στην θέαση –μιας πλασματικής συχνά- τελειότητας και επενδύστε τον χρόνο σας σε κάτι άλλο που σας κάνει χαρούμενες. Η συνεχής σύγκριση με άλλες γυναίκες δεν βοηθάει στην βελτίωση της ψυχολογίας σας, αντίθετα συμβάλλει στην δημιουργία κακής εικόνας για το σώμα και τον εαυτό σας.

 

Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας.

Πολλές από μας έχουν στην ντουλάπα τους ένα skiny τζιν που δεν τους κάνει πλέον αλλά το κρατούν γιατί θεωρούν πως κάποια στιγμή θα αδυνατίσουν και θα μπουν ξανά στο παλιό τους νούμερο. Όταν όμως η ντουλάπα σας είναι γεμάτη με ρούχα που δεν σας κάνουν και εσείς συνεχίζετε να είστε στην αναμονή το μόνο που κάνετε είναι να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πως δεν είστε ευχαριστημένες με την παρούσα εικόνα σας. Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας, αγοράστε ρούχα που σας κάνουν και σας κολακεύουν και αισθανθείτε χαρούμενες με την νέα σας εικόνα.

 

Μην κρίνετε τόσο αυστηρά τον εαυτό σας.

Αν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στο σώμα σας πρέπει να το πράξετε και να σας επιβραβεύετε κάθε φορά που επιτυγχάνετε ένα μικρό στόχο σας. Σταματήστε να κρίνετε τον εαυτό σας τόσο αυστηρά, μην αυτοπεριορίζεστε και προσπαθήστε με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση να κατακτήσετε τους στόχους σας. Έχετε την δύναμη να καταφέρετε ό,τι επιθυμείτε και θα το επιτύχετε!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!