Home / Good Life  / Ιρλανδία (μέρος 2ο): Οι γραφικές πόλεις της Σμαραγδένιας Νήσου

Ιρλανδία (μέρος 2ο): Οι γραφικές πόλεις της Σμαραγδένιας Νήσου

Το ταξίδι συνεχίζεται στα καταπράσινα τοπία!

Και μετά το Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, τις υπέροχες γωνιές της οποίας εξερευνήσαμε στο 1ο μέρος, ας περάσουμε στις υπόλοιπες πανέμορφες, γραφικές πόλεις της Σμαραγδένιας Νήσου, που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε!

 

Cork: Αν και μικρότερο από το Δουβλίνο, το Cork, θεωρείται από τους περισσότερους ντόπιους, ως η αληθινή πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Η πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη στα νότια, είναι γεμάτη γραφικά δρομάκια, κτίρια γεωργιανού στυλ, αλλά και φυσικά τοπία, που σε ταξιδεύουν στην εποχή των Κελτών.

 

 

Galway: Βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας και θεωρείται, ίσως, η πιο “ιρλανδική” πόλη από όλες, ακούγοντας παντού γύρω σου τους ντόπιους να μιλούν Ιρλανδικά. Θαυμάστε την αρχαία αρχιτεκτονική των κτιρίων και περπατήστε στα δαιδαλώδη δρομάκια, τα οποία είναι γεμάτα από πλανόδιους καλλιτέχνες.

 

 

 Donegal: Ένα μέρος βγαλμένο από παραμύθι, με απότομες πλαγιές αλλά και χρυσές αμμουδιές. Λίμνες, μεσαιωνικά κάστρα και πέτρινα ερείπια, φέρνουν τη συγκεκριμένη πόλη στην κορυφή της προτίμησης των περισσότερων επισκεπτών της Ιρλανδίας.

 

 

Westport: Καθαρόαιμος οικογενειακός προορισμός με παραλίες, μονοπάτια πεζοπορίας και θεματικά πάρκα για παιδιά, όπως το Pirate Adventure Park. Τον Σεπτέμβρη μάλιστα πραγματοποιείται το ετήσιο καλλιτεχνικό φεστιβάλ της περιοχής, με επισκέπτες να καταφτάνουν από όλη την Ιρλανδία.

 

 

Giant’s Causeway: To εντυπωσιακό Giant’s Causeway είναι μια σύνθεση από 40.000 στήλες από βασάλτη, αποτέλεσμα αρχαίων ηφαιστειακών εκρήξεων, η οποία έχει σχετιστεί με πλήθος παραμυθιών και τοπικών θρύλων, όπως αυτόν του Ιρλανδού γίγαντα Fionn mac Cumhaill, που δημιούργησε τις στήλες έπειτα από έναν καυγά με το Σκωτσέζο γίγαντα Benandonner. Το Giant’s Causeway ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο από το 1986 και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα στον κόσμο.

 

 

Η Ιρλανδία διαθέτει όλα όσα συνθέτουν ένα ενδιαφέρον ταξίδι, από τα πανέμορφα τοπία της μέχρι τις ξεχωριστές γεύσεις της! Μήπως ήρθε η ώρα να τη συμπεριλάβετε στους must-visit προορισμούς της φετινής χρονιάς;

 

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath