Home / Men  / Ιππασία: 4 λόγοι για να γίνει το επόμενο hobby σου

Ιππασία: 4 λόγοι για να γίνει το επόμενο hobby σου

men and horses
Αν δεν έχεις λάβει υπόψη σου την ιππασία ως hobby, τότε σίγουρα θα πρέπει να αναθεωρήσεις την επιλογή σου!

 

Πολλές είναι οι επιλογές hobby, που μπορεί να σε δελεάσουν. Ωστόσο, κανένα δε θα σου χαρίσει μία τόσο όμορφη εμπειρία, όσο η ιππασία. Αν, μάλιστα, σου αρέσει να βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους και απολαμβάνεις την παρέα των ζώων, τότε μην το σκέφτεσαι πολύ. Μόλις βρήκες το νέο σου hobby! Παρακάτω θα βρεις 4 λόγους, που θα σε κάνουν να θες να ξεκινήσεις την ιππασία το συντομότερο δυνατό!

 

horses

 

◊ Μία εξαιρετική προπόνηση

Είναι πολύ πιθανό να πιστεύεις ότι η ιππασία αποτελεί μία πολύ καλή “προπόνηση” για το ίδιο το άλογο. Ωστόσο, αποτελεί μία εξαιρετική προπόνηση και για τον ίδιο τον αναβάτη, καθώς τον εκπαιδεύει να είναι σταθερός. Πιο συγκεκριμένα, τον εκπαιδεύει να κρατά ισομετρικά τον πυρήνα του σώματός του επάνω στο άλογο και, παράλληλα, γυμνάζει τους μηρούς και τους μύες της λεκάνης του. Άλλωστε, το να προσπαθείς να διατηρήσεις την ισορροπία σου, όντας πάνω σε ένα άλογο, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Απαιτεί καλή στάση και σωστό συντονισμό από τον αναβάτη.

 

♦ Μια solo ή ομαδική εμπειρία

Η ιππασία, όπως και κάθε άλλο hobby, έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό ακολούθων. Όπως είναι επακόλουθο, στο ξεκίνημά σου θα γνωρίσεις πολλούς νέους ανθρώπους. Με τους ανθρώπους αυτούς μπορείς να μοιραστείς την αγάπη σου για τα άλογα και την ιππασία. Επιπλέον, μπορείς να καθιερώσεις την ιππασία ως hobby με την παρέα σου. Άλλος ένας τρόπος για να δέσεις το παρεάκι σου. Από την άλλη, αν προτιμάς τις ατομικές δραστηριότητες, είναι και πάλι η ιδανική λύση. Ταιριάζει σε κάθε γούστο και προτίμηση!

 

◊ Σε επαφή με τη φύση

Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί πολλή δουλειά σε εσωτερικούς χώρους και δε σου δίνει την ευκαιρία για συχνές εξορμήσεις στη φύση όπως θα ήθελες. Η ιππασία σού δίνει την αφορμή που αναζητάς, για να επιστρέψεις στη φύση. Δεν είναι λίγες οι μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι το να βρίσκεσαι κοντά της σε βοηθά να ανακτήσεις την ψυχική ηρεμία που χρειάζεσαι, για να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες τις καθημερινότητας. Δεν έχει σημασία αν αφιερώσεις 20 λεπτά ή 2 ώρες στο άλογο. Αυτό που μετράει είναι ότι βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο. Κι αυτό από μόνο του σου επιτρέπει να συνδεθείς καλύτερα με τον φυσικό κόσμο γύρω σου.

 

♦ “Χτίζει” χαρακτήρα

Η ανάβαση στο άλογο είναι σίγουρα το πιο ευχάριστο μέρος της ιππασίας. Ωστόσο, έρχεται με κάποιες ευθύνες ως προς το ίδιο το ζώο. Θα πρέπει να φροντίσεις το άλογό σου, τόσο πριν, όσο και μετά την καθιερωμένη σας βόλτα. Είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι θα παραμείνει σε άριστη φυσική κατάσταση. Για να το πετύχεις αυτό, πρέπει καθημερινά να ταΐζεις και να βουρτσίζεις το άλογο, ενώ είναι σημαντικό να το περιποιείσαι πλήρως σε εβδομαδιαία βάση (καθάρισμα οπλών, γουρνών κλπ).

Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ότι δε θα είσαι εσύ ο κύριος υπεύθυνος για αυτές τις εργασίες, αλλά οι ιδιοκτήτες του ομίλου. Ίσως, όμως, να σε ωφελήσει περισσότερο το να εμπλακείς στο μέγιστο δυνατό με αυτές τις δουλειές, ώστε να έχεις μια καθολική εμπειρία αυτού του hobby.  Αυτό, πέρα από το γεγονός ότι θα κάνει καλό στο ίδιο το άλογο, θα επιφέρει θετικά και σε σένα τον ίδιο. Με την πάροδο του χρόνου, θα διαπιστώσεις πως η υπευθυνότητα, η υπομονή, η ενσυναίσθηση, η ευγένεια και η αυτοπειθαρχία θα γίνουν στοιχεία του χαρακτήρα σου.

 

Αν ανυπομονείς να βρεις τον πιο κοντινό όμιλο και να ανεβείς στο άλογο, τότε μην περιμένεις. Δες εδώ τις επιλογές σου!

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights