Home / Wellness  / Health  / Ιδέες για πρωινό που θα σε γεμίσει ενέργεια

Ιδέες για πρωινό που θα σε γεμίσει ενέργεια

Ιδέες για πρωινό που θα σε γεμίσει ενέργεια
Οι τροφές που εντάσσοντάς τες στο πρωινό σου γεύμα θα απογειώσουν την ενέργεια σου.

Υπάρχουν μέρες που χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια και ένα φλιτζάνι καφέ είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό για να εκκινήσεις τη μέρα σου, όμως έτσι το πρωινό σου είναι ελλιπές. Κάποιες τροφές αναλαμβάνουν να ανεβάσουν τα επίπεδα ενέργειάς σου και να μπουστάρουν τον οργανισμό σου. Ποιες είναι αυτές;

 

Ιδέες για πρωινό που θα σε γεμίσει ενέργεια

Ποιες τροφές εφοδιάζουν τον οργανισμό με ενέργεια, πού ωφελούν και πώς να τις εντάξεις στο πρωινό σου;

 

 

Αυγό.

Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως η κορυφαία τροφή. Τα αυγά εφοδιάζουν τον οργανισμό με πολλή ενέργεια αλλά και με βιταμίνες (μεταξύ άλλων είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε σίδηρο), πρωτεΐνες και μέταλλα. Είναι υπέροχη επιλογή για πρωινό, καθώς σε γεμίζει με ενέργεια για όλη την ημέρα και σε χορταίνει.

 

Ιδέες για πρωινό που θα σε γεμίσει ενέργεια

Υπάρχουν χίλιοι τρόποι και συνταγές για να φτιάξεις νόστιμο πρωινό με τα θρεπτικά αυγά. Από το ξακουστό -αλλά θερμιδογόνο- English Breakfast μέχρι τα diet αυγά ποσέ.

 

Αβοκάντο.

Κρεμώδες, υγιεινό και γεμάτο με λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Το αβοκάντο πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στα διαιτολόγια όσων αθλούνται ή ακολουθούν μία healthy διατροφή. Είναι ένα ιδιαίτερο φρούτο που σε γεμίζει ενέργεια και μπορείς να το αξιοποιήσεις σε πολλές και διαφορετικές συνταγές.

 

 

 

Μπανάνες.

Τις προτιμούν οι αθλητές ως προσθήκη στο πρωινό τους αλλά και ως healthy σνακ γιατί τους προσφέρουν αμέσως μετά την κατανάλωσή τους δύναμη. Οι μπανάνες παρέχουν κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των μυών, ποικιλία από βιταμίνες και μέταλλα και είναι απαλλαγμένες από λίπος.

 

 

 

Αμύγδαλα.

Πρόσθεσέ τα μαζί με άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου στη βρώμη σου και για ένα ενδιαφέρον twist βάλε λίγη κανέλα Κεϋλάνης και μία κουταλιά του γλυκού μέλι. Τα αμύγδαλα είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης και βιταμίνης Ε. Ακόμη, περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο και υγιή λιπαρά.

 

Ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου είναι επίσης τέλειο ξεκίνημα για τη μέρα σου!

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!