Home / Family  / Ιδέες για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

Ιδέες για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

Πώς θα περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας.

Είναι γεγονός πως οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας συμπυκνώνουν ή και εξαφανίζουν τον ελεύθερο χρόνο. Παρόλα αυτά το να περάσουν οι γονείς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για την ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και την συνολική ευημερία της οικογένειας. Για αυτό τον λόγο συγκεντρώσαμε για εσάς ιδέες για δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε περισσότερο με τα παιδιά σας και να απολαύσετε την παιδική τους ηλικία. 

 

 

Μαγειρέψτε μαζί.

Τι πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό από το να μαγειρέψετε μαζί με τα παιδιά σας; Μπορείτε να φτιάξετε μαζί νόστιμες και υγιεινές συνταγές και έπειτα να τις δοκιμάσετε. Εκτός του ότι θα περάσετε όμως μαζί, το μαγειρικό κοινό σας ταξίδι θα έχει και πολλά οφέλη για το παιδί. Διαβάστε εδώ πως η μαγειρική κάνει καλό στα παιδιά. 

 

Παίξε μαζί τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να έρθετε πιο κοντά και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας, είναι μέσα από το παιχνίδι. Γίνετε και πάλι παιδιά και περάστε μαζί χρόνο κάνοντας “παιδικές” δραστηριότητες που θα σας γυρίσουν στα πιο όμορφα χρόνια σας. Δείτε μαζί καρτούν, παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια, δοκιμάστε τον ξέφρενο μαξιλαροπόλεμο ή τώρα το καλοκαίρι, παίξτε μαζί μπουγέλο ή διάφορα παιχνίδια μέσα στη θάλασσα ή στην παραλία. Θα το διασκεδάσετε με την ψυχή σας και θα δεθείτε περισσότερο με την οικογένειά σας. 

 

Ιδέες για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

 

 

Αφιερώστε μία μέρα μόνο στην οικογένεια. 

Προσπαθήστε να ξεκλέψετε χρόνο τουλάχιστον μία μέρα την εβδομάδα και θεσπίστε αυτή τη μέρα ως αφιερωμένη αποκλειστικά σε εσάς και την οικογένειά σας. Σχεδιάστε τα διασκεδαστικά πράγματα που θα κάνετε με τα παιδιά, όπως το να δείτε μαζί μια ταινία, το να ζωγραφίσετε παρέα, να φτιάξετε ένα οικογενειακό άλμπουμ, να περιποιηθείτε μαζί τον κήπο και τα λουλούδια στο μπαλκόνι σας και ό,τι άλλο μπορεί να ευχαριστήσει τα παιδιά σας και εσάς φυσικά. 

 

Ιδέες για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

 

Απλά αγκαλιάστε τα. 

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες η αγκαλιά αποφορτίζει τα παιδιά από το στρες, τους δημιουργεί το πολυπόθητο αίσθημα ασφάλειας, ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και τα κάνει να αισθάνονται όμορφα, καθώς μια αγκαλιά αυξάνει την ορμόνη ωκυτοκίνη και κινητοποιεί την έκκριση ενδορφινών από τον οργανισμό. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!