Home / Family  / Ιδέες για ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο βράδυ στο σπίτι!

Ιδέες για ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο βράδυ στο σπίτι!

Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα στο σπίτι δεν μπορουν να είναι διασκεδαστικά; Σας δίνουμε ιδέες για ένα διασκεδαστικό και cozy χριστουγεννιάτικο βράδυ!

Χριστούγεννα σημαίνει διασκέδαση αλλά, κυρίως, όμορφες οικογενειακές στιγμές στο σπίτι. Το τραγούδι “I’m coming home for Christmas” δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο αγαπημένα των εορταστικών ημερών. Ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ στο σπίτι μπορεί να αποδειχθεί αυτό ακριβώς που ζητούσατε…

 

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά πράγματα να κάνετε με τα παιδιά, τα οποία θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά και θα σας διασκεδάσουν. 

 

Φύγαμε, λοιπόν, να σας προτείνουμε τις δικές μας ιδέες για ένα όμορφο και cozy χριστουγεννιάτικο βράδυ στο σπίτι.

 

Επιδοθείτε σε μαραθώνιο χριστουγεννιάτικων ταινιών

Χαλαρώστε όλοι μαζί στον καναπέ και παρακολουθήστε τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες ταινίες. Aπό το “Home Alone” μέχρι παλαιότερα ασπρόμαυρα φιλμ, απολαύστε αγκαλιά, κάτω από μία κουβέρτα αυθεντικό χριστουγεννιάτικο σινεμά. Φτιάξτε το δικό σας ποπ-κορν ή άλλα γιορτινά σνακ και νι’ωστε ότι βρίσκεστε σε κινηματογραφική αίθουσα. Αν πάλι έχετε προτζέκτορα, μπορείτε να ζήσετε την αυθεντική εμπειρία του σινεμά πλάι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

 

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια

Τα παιδιά λατρεύουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, πόσω μάλλον όταν τα παίζουν μαζί με τους γονείς τους. Επιλέξτε μια σειρά από κλασικά αλλά και πιο σύγχρονα επιτραπέζια και ζήστε την αληθινή διασκέδαση. Ένα παζλ είναι, επίσης, ιδανικό για να χαλαρώσετε το χριστουγεννιάτικο βράδυ με την οικογένεια.

 

 

Ψήστε μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το γιορτινό homemade ψήσιμο. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να παίξουν με τη  ζύμη και να φτιάξουν τα δικά τους μπισκότα, τα οποία στη συνέχεια θα διακοσμήσουν με ζαχαρόπαστα ή γλάσο. Αναζητήστε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικες συνταγές και ετοιμάστε μικρά γλυκά, τα οποία θα τοποθετήσετε πλάι σε ένα ποτήρι γάλα για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του.

 

 

Οργανώστε ένα χριστουγεννιάτικο sleepover

Προσκαλέστε κι άλλα μέλη της οικογένειά σας στο σπίτι, για ένα χριστουγεννιάτικο sleepover. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αρκετά σνακ για όλους. Φυσικά μπορείτε προν κοιμηθείτε να διαβάσετε χριστουγεννιάτικες ιστορίες ή να πάιξετε μαξιλαροπόλεμο. Christmas fun overload!

 

 

Δείτε άλμπουμ με φωτογραφίες από τα Χριστούγεννα των παιδικών σας χρόνων

Τα παιδιά σας θα ξετρεάθούν όταν δουν στιγμές από τα Χριστούγεννα της δικής σας παιδικής ηλικίας. Αναζητήστε παλιά άλμπουμ και αφηγηθείτε τις ιστορίες που συνοδεύουν κάθε φωτογραφία, σαν παραμύθι. Ζητήστε από τα παιδιά να επιλέξουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες και να μαντέψουν την ιστορία που κρύβεται από πίσω τους.

 

 

Aνοίξτε τα χριστουγεννιάτικα δώρα με τη μορφή παιχνιδιού

Λίγο πριν κοιμηθείτε ανοίξτε τα δώρα και δείτε τα πρόσωπά τους να λάμπουν. Μη βιαστείτε όμως! Μπορείτε να οργανώσετε ένα παιχνίδι γύρω από αυτή τη διαδικασία. Βάλτε γρίφους για να ανακαλύψουν πού είναι τα δώρα κρυμμένα μέσα στο σπίτι ή για κάθε άνοιγμα και μια δοκιμασία!

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath