Home / Good Life  / Art & Culture  / ΘΕΟΤΟΚΙΑ ’22: Ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων στα Πεύκα

ΘΕΟΤΟΚΙΑ ’22: Ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων στα Πεύκα

Τα ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2022 είναι ο νέος μεγάλος πολιτιστικός θεσμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών, για ένα τριήμερο γεμάτο διασκέδαση!

 

Οι προβολείς των εκδηλώσεων ανάβουν στα Πεύκα, για να φωτίσουν έναν ακόμη μεγάλο πολιτιστικό θεσμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών!  Τα ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2022 καθιερώθηκαν και διοργανώνονται,  με αφορμή τον θρησκευτικό εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Έρχονται να συνεχίσουν το θετικό κλίμα, που άφησε πίσω της η “Βαλκανική Πλατεία”.

 

Πιστά στην παράδοση και στον πολιτισμό, τα ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2022 ξεκινούν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, υποσχόμενα ένα πλούσιο τριήμερο για μικρούς και μεγάλους.

 

Η αυλαία ανοίγει με τη συναυλία της Μαρίζας Ρίζου, για να ακολουθήσει μια γεμάτη ημέρα για τα παιδιά με εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια και παραστάσεις, ενώ η τρίτη ημέρα είναι αφιερωμένη στην παράδοση με πατινάδα και φεστιβάλ χορών.

 

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (έως τις  9 μ.μ.): Συναυλία με τη Μαρίζα Ρίζου  

Η  αγαπημένη μας Μαρίζα Ρίζου μάς καλεί να βγούμε “Μαζί Της Στο Φως” μετά το μακρύ σκοτεινό τούνελ, στο οποίο ζήσαμε αυτό το διάστημα. Η Μαρίζα, μαζί με τη γνωστή παρέα της, αλλά και καινούρια μέλη, τους “συνήθεις υπόπτους” φίλους και παιχταράδες (όπως τους αποκαλεί!), επιστρέφουν δυναμικά και με άγριες διαθέσεις. Η συνταγή για μια αξέχαστη βραδιά!

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (6 μ.μ.-8 μ.μ.)

Ξεκινάμε με τα Εργαστήρια κατασκευών από τον σύλλογο ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ και εκπαιδευτικής ρομποτικής από την ομάδα ROBOT SET GO.

 

Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στην “Υπαίθρια γκαλερί Τέχνης, ένα Εργαστήρι ζωγραφικής από τη “Σχεδία στην πόλη”. Τα παιδιά θα γνωρίσουν έργα σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων (Θεόφιλος, Γύζης, Λύτρας, Μυταράς, Σταθόπουλος, Ακριθάκης, Ζογγολόπουλος, κ.ά.). Στη συνέχεια θα πάρουν θέση στο ατελιέ ζωγραφικής, για να δημιουργήσουν τους δικούς τους πρωτότυπους πίνακες.

 

 Το “Τι κρύβει η σχολική μου τσάντα;” είναι ένα εργαστήρι κατασκευών από τη “Σχεδία στην πόλη”. Το σχολείο μόλις άρχισε και τα  παιδιά ετοιμάζουν μια πρωτότυπη origami κασετίνα, και έναν ξύλινο σελιδοδείκτη με το αγαπημένο τους ζωάκι. Ένα ακόμα εργαστήρι κατασκευών από τη “Σχεδία στην πόλη”, με τίτλο “Φτιάχνουμε μαγνητάκια”, καλεί τα παιδιά να φτιάξουν πρωτότυπα μαγνητάκια με ξύλινα μανταλάκια, τσόχες, χρωματιστά χαρτόνια και διακοσμητικά υλικά.

 

Τέλος, τα παιδιά θα επιδοθούν σε προσκοπικές δραστηριότητες και παιχνίδια με το 16ο Σύστημα Προσκόπων Πεύκων και θα γνωρίσουν τα “Ανακατευομαζώματα, γλυκάλμυρα φαγώματα”, από τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, “αλλάΖΩ”, με την υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας των “Πρωταγωνιστών”.

 

Οι παιδικές δραστηριότητες συνεχίζονται με παιχνίδια! To παιχνδιάρικο πρωτάθλημα “Ας (Ξανά)Παίξουμε!” από τη LALALAND, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Επιδαπέδιο, γιγάντιο Φιδάκι, απίθανος διαγωνισμός τεράστιας τρίλιζας… Επιπλέον, τα παιδιά εξασκούνται στο σημάδι με τα πιο περίεργα παιχνίδια στόχων. Τέλος, όλα τα παιδιά παίρνουν από το χέρι τη μαμά και τον μπαμπά και ετοιμάζονται να λύσουν τους πιο απίθανους γρίφους, να ανοίξουν κουτιά που δεν ανοίγουν, να λύσουν παζλ που δεν λύνονται…και πάνω απ’ όλα να περάσουν αξέχαστα!

 

Το “Ένα ουράνιο τόξο με παιχνίδια” από την ομάδα InfinityGreece περιλαμβάνει διαφορετικούς σταθμούς με δοκιμασίες, όπως στόχοι, στίβος περιπέτειας, παζλ/δεξιότητες, κ.ά.

 

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ (- 8 μ.μ.)

Η παράσταση “Οι γείτονες” από τον KOYKΛΟΘΙΑΣΟ “ΝΙΣΤΑ” μιλά για την ομαλή συνύπαρξη των γειτόνων, που ήταν ανέκαθεν δύσκολη υπόθεση. Εδώ, παρακολουθούμε την ιστορία δύο γειτόνων ορκισμένων εχθρών. Του Παντελή και του Κότα. Σύμμαχοί τους στη διαμάχη τα πιστά σκυλιά τους. Οι άγρυπνοι φύλακες των σπιτιών τους. Ο έρωτας έρχεται να ανατρέψει την κατάσταση και τις σχέσεις των δύο άσπονδων εχθρών …

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  (– 8 μ.μ.)

Το βράδυ περιλαμβάνει Πατινάδα και Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Οι Σύλλογοι Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και Φίλων Ρετζικίου, η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων και  ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, “Τεχνήεσσα”, παρουσιάζουν μουσικές και χορούς, και μάς παρασύρουν σε ένα μοναδικό γλέντι!

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.dimosneapolis-sykeon.gr.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath