Home / Good Life  / Art & Culture  / Θεατρικός ο Φλεβάρης στη Θεσσαλονίκη

Θεατρικός ο Φλεβάρης στη Θεσσαλονίκη

theatre feature image
Ο Φλεβάρης έρχεται και φέρνει μαζί του υπέροχες παραστάσεις στις θεατρικές σκηνές της Θεσσαλονίκης!

 

Ο Φλεβάρης σου δίνει όχι έναν, αλλά πολλούς λόγους, για να βγεις από το σπίτι και να επιλέξεις τον δρόμο της ψυχαγωγίας. Παρακάτω, θα βρεις μερικές πολύ αξιόλογες παραστάσεις, που δεν πρέπει να χάσεις τον ερχόμενο μήνα. Τα θέατρα της Θεσσαλονίκης είναι κάτι παραπάνω από έτοιμα, για να σε υποδεχτούν!

 

Θέατρο Αυλαία
• Frida ΚΙ ΑΛΛΟ

 

frida ki allo

 

Η θεατρική πολυμεσική παράσταση “Frida ΚΙ ΑΛΛΟ”, που πραγματεύεται τη ζωή της ασυμβίβαστης ζωγράφου, επιστρέφει στο θέατρο Αυλαία για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από τις 17 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Στον ρόλο της Φρίντα, η Κατερίνα Δαμβόγλου επιστρέφει για να μας αφηγηθεί εκ νέου την άγρια ιστορία της ζωής της σπουδαίας καλλιτέχνιδας. Μάλιστα, δεν παραβλέπει να αφηγηθεί τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο, που την ώθησαν στο να δημιουργήσει ένα δικό της σύμπαν, που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος.

 

• Η γυναίκα της Πάτρας

 

i gynaika tis patras

 

Mία ακόμα παράσταση στο θέατρο Αυλαία, που δεν πρέπει να χάσεις, είναι “Η γυναίκα της Πάτρας“. Η βραβευμένη παράσταση, με τη συγκλονιστική Ελένη Κοκκίδου  στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει συγκινήσει κοινό και κριτικούς. Εδώ θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

Θέατρο Αριστοτέλειον
• Τέλος του παιχνιδιού 

 

το τελος του παιχιδιου

 

Στο θέατρο Αριστοτέλειον θα δεις την παράσταση “Τέλος του παιχνιδιού”, με τον σπουδαίο ηθοποιό, Δημήτρη Καταλειφό. Η σπουδαία παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, μετά την επιτυχία της στην Αθήνα, έρχεται και στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις. 

Η παράσταση ξεκινάει με έναν οξύμωρο τρόπο. “Τετέλεσται”. Η πρώτη λέξη του κειμένου ακυρώνει τόσο τη θεατρική Πράξη, όσο και την ίδια την πράξη της ζωής. Έτσι, ο θεατής έρχεται σε μία πρώτη επαφή με το motto του Σάμουελ Μπέκετ:  “Το τέλος βρίσκεται στην αρχή και ωστόσο συνεχίζουμε;”.

Οι  ήρωες του έργου, αντλούν δύναμη από τη ρουτίνα, τον διάλογο και το χιούμορ. Προσπαθούν, έτσι, να παρατείνουν την πορεία τους προς το αναπόφευκτο. Όταν πια δε μπορούν να αντλήσουν δύναμη ούτε από αυτά, όταν τα σώματα κι ο νου τούς εγκαταλείπουν, παραδίδονται με αξιοπρέπεια “στο τέλος του παιχνιδιού”.

Το κείμενο αυτό του Σάμουελ Μπέκετ θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρεις εδώ.

 

Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη
• Ο Αρχοντοχωριάτης

o arxontoxoriatis

 

Το σύγχρονο θέατρο Ροντίδη της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το έργο του Μολιέρου “Ο Αρχοντοχωριάτης”. Στο έργο του Μολιέρου που γράφτηκε το 1670 διακωμωδείται ένας νεόπλουτος αστός, ο κύριος Ζουρντέν, που θέλει να γίνει μέλος της αριστοκρατικής τάξης. Παρότι δε συγκαταλέγεται στα καλύτερα έργα του Μολιέρου, περνάει πολλά και βαθιά μηνύματα μέσα από το πρόσωπο του πρωταγωνιστή.

Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 19 Φεβρουαρίου.

 

Θέατρο Τ
• Η Απειλή

 

θέατρο η απειλή

 

Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία Στάθη Μαυρόπουλου και Άρτεμης Μουστακλίδου. Το έργο πραγματεύεται έννοιες, όπως ο ρατσισμός, ο εγκλεισμός και η ενδοοικογενειακή βία, μέσα από τη ζωή ενός ζευγαριού, που έχει κλειστεί στο σπίτι του και έχει κάνει κέντρο του κόσμου του την τηλεόραση.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Τ από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, μέχρι και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

 

Θέατρο Άνετον
• Αναφορά για μια Ακαδημία

 

kafka

 

Ο κεντρικός ήρωας του διηγήματος του Φραντς Κάφκα “Αναφορά σε μια Ακαδημία” είναι ο πίθηκος Rotpeter. Μια ομάδα κυνηγών της εταιρείας Χάγκενμπεκ τον πυροβολούν σε μια ζούγκλα της Χρυσής Ακτής. Τον αιχμαλωτίζουν και τον μεταφέρουν στο πλοίο τους. Εκεί ο πίθηκος αρχίζει να παρατηρεί τους εξαθλιωμένους σκλάβους/ναύτες και προσπαθεί να τους μιμηθεί. Όταν το καράβι φτάνει στο Αμβούργο ο Rotpeter καλείται να κάνει μια επιλογή: θα ζήσει στον ζωολογικό κήπο ή στο μουσικό θέατρο. Επιλέγει το θέατρο, ολοκληρώνει την εκπαίδευσή του στην ανθρώπινη συμπεριφορά και, πλέον, παρουσιάζει ως περφόρμανς τη διαδικασία του βίαιου εξανθρωπισμού του.

Η παράσταση θα ανέβει στη σκηνή του θέατρου Άνετον από τις 2 έως και τις 4 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες για τη παράσταση θα βρεις εδώ.

 
Stand up παραστάσεις
◊ Διαβάστηκε 

 

diavastike

 

Ο Ανδρέας Πασπάτης ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Αυλαία, με τη solo Stand Up Comedy παράσταση “Διαβάστηκε”. 

Στέλνετε και εσείς μηνύματα και η απάντηση που παίρνετε είναι ότι “διαβάστηκε”; Νιώθετε ότι μιλάτε μόνο εσείς και κανείς δεν θέλει να μιλάει σε εσάς; Μην απελπίζεστε! Ο Ανδρέας Πασπάτης έρχεται με 80 λεπτά καταιγιστικής κωμωδίας, μιλώντας για καθημερινά θέματα, από στοιχήματα και social media μέχρι τη λαϊκή, τους γιατρούς και πολλά άλλα.

Για μία μόνο παράσταση, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου. Για τα εισιτήριά σου μπες εδώ.

 

♦ 1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά 

zaralikos

 

Μία ακόμα stand up comedy, που δε πρέπει με τίποτα να χάσεις είναι η “1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά” με τον Χρήστο Ζαραλίκο. Μέσα από τα καυστικά κείμενα του Πιτσιρίκου και του Ζαραλίκου, η απρόβλεπτη και προκλητική Stand Up Comedy παράσταση εστιάζει στην κοινωνική και πολιτική σάτιρα, χωρίς να λείπουν οι αυτοσαρκασμοί και οι εύστοχοι σχολιασμοί για όλους και για όλα!

Η παράσταση θα ανέβει στις 11 Φεβρουαρίου, στο Block 33.

 
Εσύ, ποια θα επιλέξεις;

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights