Home / Beauty  / Θαυματουργά scrub για την κυτταρίτιδα

Θαυματουργά scrub για την κυτταρίτιδα

Η απάντηση στην κυτταρίτιδα είναι τα σπιτικά scrub.

Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, στο στομάχι και στην κοιλιά και οφείλεται εκτός από την κληρονομικότητα και την κακή διατροφή, στην κακή αιμάτωση και τη διόγκωση των λιποκυψελών στις περιοχές του σώματος. Το αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας, είναι να είναι η επιδερμίδα λιγότερο σφριγηλή και ελαστική.  Πώς όμως μπορούμε να μειώσουμε την ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού; 

 

Θαυματουργά scrub για την κυτταρίτιδα

 

 

Η κυτταρίτιδα μπορεί να καταπολεμηθεί με προσεγμένη διατροφή, άσκηση για στοχευμένη καύση του λίπους, αλλά και με μασάζ. Ο πιο οικονομικός τρόπος για να κάνετε μασάζ είναι στο σπίτι σας, μόνες σας με τη βοήθεια αφενός scrub και αφετέρου λαδιών για την κυτταρίτιδα. Το scrub βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα σας “αναγκάζει” να κάνετε μασάζ στις προβληματικές περιοχές και να ενισχύετε την κυκλοφορία του αίματος. 

 

Εύκολη συνταγή για σπιτικό scrub 

Φτιάξτε μόνες σας ένα απολεπιστικό για την κυτταρίτιδα με καφέ και ελαιόλαδο. Η καφεΐνη ευνοεί την κυκλοφορία του αίματος και αναζωογονεί τα κύτταρα, ενώ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και δίνει στο δέρμα σας φρέσκια όψη. Από την άλλη, το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά ενυδατικό για το δέρμα και το θρέφει σε βάθος. Οπότε ένα μείγμα από καφέ (όποιον καφέ θέλετε) και ελαιόλαδο είναι ιδανικό για το δέρμα σας. 

 

Θαυματουργά scrub για την κυτταρίτιδα

 

Πώς θα κάνετε σωστά scrub. 

Πριν κάνετε scrub φροντίστε να έχετε καθαρίσει πολύ καλά τις περιοχές ενδιαφέροντος. Έπειτα απλώστε μία επαρκή ποσότητα από το σπιτικό και αποτελεσματικό απολεπιστικό σας στους μηρούς, τους γλουτούς, τις γάμπες και όπου αλλού έχετε παρατηρήσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ. Οι κινήσεις σας πρέπει να έχουν δεξιόστροφη φορά, γιατί έτσι ευνοείται η κυκλοφορία του αίματος και να γίνονται με ήπιες κινήσεις για να μην τραυματίσετε το δέρμα σας. Μετά το scrub, ξεπλύνετε με άφθονο νερό, σκουπιστείτε και έπειτα απλώστε πάλι με δεξιόστροφες κινήσεις μία κρέμα σώματος ενυδατική ή με δράση κατά της κυτταρίτιδας. 

 

Θαυματουργά scrub για την κυτταρίτιδα

 

Extra tip: Μην παραλείπετε να πίνετε καθημερινά όσο πιο πολύ νερό μπορείτε γιατί βοηθάει σημαντικά στην αποτροπή της αφυδάτωσης και στην μείωση της κυτταρίτιδας. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!