Home / Wellness  / Mind  / Θέτοντας στόχους για τη νέα χρονιά

Θέτοντας στόχους για τη νέα χρονιά

νέα χρονιά
Μέσα στον πανικό που επικρατεί κάθε χρόνο αυτές τις γιορτινές μέρες, ανάμεσα σε στολισμούς, ψώνια για το σπίτι και τους αγαπημένους σου, ετοιμασίες και κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων στη δουλειά, θέλω να πάρεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Λίγο πριν υποδεχθείς τη νέα χρονιά, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου και δες όλα αυτά που θέλεις να αρχίσεις να χτίζεις!

 

Μία αγαπημένη μου φράση είναι αυτή που έχει πει ο Einstein, πως “όταν φανταζόμαστε να κάνουμε κάτι σε έναν άλλο χωροχρόνο, το έχουμε ήδη πετύχει!” Και αυτή είναι η αρχή, για να νιώσεις την πληρότητα.

 

Στην todo list σου για τη νέα χρονιά είμαι σίγουρη πως έχεις αρχίσει να καταγράφεις όλα όσα σου λείπουν. Αυτό που θέλω να καταλάβεις, όμως, είναι πως δε θα σου φέρουν αυτά την ευτυχία. Σου λείπουν χρήματα; Η ιδανική δουλειά; Ο ιδανικός σύντροφος; Ό,τι κι αν είναι, μόνο να προσδώσει μπορεί στην ήδη υπάρχουσα ευτυχία σου και όχι να τη δημιουργήσει.

 

Η ευτυχία έρχεται από μέσα σου. Από μια βαθιά ανάσα που θα πάρεις δίπλα στην θάλασσα… Από το λουλούδι που θα σταματήσεις να μυρίσεις στον δρόμο, πηγαίνοντας για την δουλειά. Ακόμα κι από το χαμόγελο που θα ανταλλάξεις με τον άνθρωπο που φτιάχνει τον καφέ σου. Όλες αυτές οι καθημερινές στιγμές είναι ικανές να σου προσφέρουν την ευτυχία. Και τότε, όταν θα έχεις νιώσει την ευτυχία βαθιά μέσα σου και θα απολαμβάνεις την κάθε σου ημέρα,.τότε όλα θα εμφανιστούν μπροστά σου και τίποτα δε θα λείπει πια.

 

new year new chances

 

Πώς, όμως, μπορείς να πετύχεις όλα όσα ονειρεύεσαι για τη νέα χρονιά;

 

Ξεκίνα να χτίζεις τη ζωή σου, όπως εσύ θέλεις, stepbystep. Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε αναλυτικά το πλάνο σου. Πού θέλεις να βρίσκεσαι σε έναν χρόνο από τώρα; Πώς θέλεις να είναι το σπίτι σου; Πώς θέλεις να είναι η δουλειά σου; Πόσα χρήματα να βγάζεις τον μήνα; Ποιους ανθρώπους θα συμπεριλαμβάνει η ζωή σου; Ποια θα είναι τα χόμπι σου;

 

Όλες σου τις σκέψεις θέλω να τις καταγράψεις σε ένα χαρτί, όση ώρα κι αν σου πάρει! Αφού έχεις κάνει αυτό, θα αρχίσεις να χτίζεις πάνω στο πλάνο σου. Ποιο είναι το πρώτο, πολύ μικρό βήμα, που μπορείς να κάνεις σήμερα κιόλας και να δεις το πρώτο λιθαράκι να χτίζεται;

 

Τώρα, πλέον, οι στόχοι σου για τη νέα χρονιά είναι σαφείς. Κι εσύ είσαι στον δρόμο προς την εκπλήρωσή τους! Και αν ακούς τη φωνή μέσα σου να σου φωνάζει πως φοβάται να αρχίσει να κινείται προς αυτόν τον δρόμο,.να θυμάσαι πως είσαι πιο δυνατός/ή και μπορείς να το καταπολεμήσεις. Ξεκίνα σήμερα κιόλας να κάνεις κάτι διαφορετικά από ό,τι έκανες μέχρι χθες,.ακόμα κι αν αυτό είναι να πας με διαφορετικό τρόπο στη δουλειά σου, απ’ ό,τι συνηθίζεις.

 

Τώρα είναι η στιγμή να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα και να αφήσεις αυτόν τον χρόνο πίσω σου με όσο μεγαλύτερη δυναμικότητα γίνεται!

 

Μοναδικό δώρο από την Τζιλ:

Κάνε μια συνεδρία lifecoaching με έναν διαπιστευμένο lifecoach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ.

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

Η Τζιλ Δούκα είναι διαπιστευμένη Master Certified Coach, βαθμίδα που την τοποθετεί ανάμεσα στους 2.000 κορυφαίους coaches παγκοσμίως, και συγγραφέας 4 bestseller αυτοβελτίωσης, τα οποία μπορείς να βρεις εδώ.

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com