Home / Cozyhome  / Architecture  / Η VK Leading Light φωτίζει τη βαθύτερη ουσία του Σαρακήνικου

Η VK Leading Light φωτίζει τη βαθύτερη ουσία του Σαρακήνικου

H VK Leading Light αναδεικνύει το μοναδικό φυσικό τοπίο του Σαρακήνικου μέσα από τον φωτισμό!

 

Το Σαρακήνικο της Μήλου είναι ένα αγνό, φυσικό τοπίο, σχεδόν σεληνιακό, που “παίζει” με το λευκό και το μαύρο. Αυτή η έλλειψη άλλων χρωμάτων ήταν από μόνη της μία πρόκληση για τον σχεδιασμό του φωτισμού, αλλά και ο λόγος που το project αναδείχθηκε σε προσωπικό στοίχημα για την VK Leading Light.

 

 

Η ομάδα της εταιρείας επιχείρησε -και κατόρθωσε- να αναδείξει με μοναδικό τρόπο την ιδιαίτερη ομορφιά του τοπίου μέσα από τον φωτισμό του. Με απόλυτο σεβασμό στη φύση του Σαρακήνικου και χωρίς καμία παρέμβαση σε αυτήν, η VK Leading Light τοποθέτησε τον φωτιστικό σωλήνα KEISO, ακολουθώντας τις φυσικές γραμμές και τη μορφολογία των απόκοσμων βράχων.

 

Η ελαστική φύση του KEISO αποδείχθηκε ιδανική για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ο φωτιστικός σωλήνας ακολουθεί κάθε καμπύλη και ανάγλυφη επιφάνεια των βράχων. Ελίσσεται ανάμεσά τους και γίνεται ένα με αυτούς. Το αποτέλεσμα είναι η σύνθεση μιας φυσικής φωτιστικής ροής, σχεδόν εξωπραγματικής, όπως και το σεληνιακό τοπίο. Απόλυτη, αρμονική και αγνή ομορφιά, χωρίς την ύπαρξη οπτικών εμποδίων από τις πηγές φωτισμού.

 

Με το ίδιο το φως, αλλά και με την ανάκλασή του, μπορεί κάποιος να διακρίνει πώς το πέρασμα του χρόνου, του αέρα, της θάλασσας, της αλμύρας και του ήλιου άφησαν τα σημάδια τους στους πέτρινους όγκους. Σε συνεχές διάλογο με τον χρόνο και τον χώρο, το φως αφηγείται τις ιστορίες που χαράχτηκαν στα εντυπωσιακά βραχώδη μορφώματα.

 

vk leading light Keiso

 

Η ιδιαίτερη ενέργεια και αίσθηση που εκπέμπει το Σαρακήνικο είναι και η δύναμή του. Και, μέσα από τον φωτισμό του, η VK Leading Light κατάφερε να οπτικοποιήσει αυτήν την ενέργεια, δημιουργώντας ένα καθηλωτικό αποτέλεσμα. Μία αξέχαστη εμπειρία, που μας δείχνει ότι ο φωτισμός και η φύση μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

 

Concept & Installation: Ilias Karakostas
Photos: Nicholas Mastoras & Another Studio
Post Production & Guidance: NotoriusGrey

 

www.vkled.gr
Facebook: @vkled.gr
Instagram: vkleadinglight

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin