Home / Cozyhome  / Η Tekla Fabrics μας ζεσταίνει με… αρχιτεκτονικό τρόπο!

Η Tekla Fabrics μας ζεσταίνει με… αρχιτεκτονικό τρόπο!

H Tekla Fabrics λανσάρει μια νέα συλλογή από μοχέρ κουβέρτες, εμνευσμένες από την αρχιτεκτονική του Le Corbusier, σε vintage αποχρώσεις.

Για ακόμη μια φορά η αρχιτεκτονική αποτελεί τη μεγαλύτερη έμπνευση. Η νέα συλλογή από μοχέρ κουβέρτες της εταιρείας Tekla Fabrics είναι εμπνευσμένη από τον διάσημο αρχιτέκτονα Le Corbusier.

 

Η capsulle collection είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τη Les Couleurs Suisse AG. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συλλογή από άκρως ζεστές και stylish κουβέρτες από μοχέρ μαλλί. Η έμπνευση για τη δημιουργία τους ήταν η υψηλή αρχιτεκτονική του Le Corbusier.

 

“Η αρχιτεκτονική κληρονομιά που άφησε ο Le Corbusier υπήρξε πάντα για την Tekla μια μεγάλη έμπνευση. Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους και πιο επιδραστικούς αρχιτέκτονες. Το έργο του είναι συνώνυμο της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Μέσα από το νέο μας project συνειδητοποιήσαμε την τεράστια συμβολή του και στο κομμάτι των χρωμάτων “, δήλωσε ο Charlie Hedin, ιδρυτής και Creative Director της Tekla.

 

 

Oι ζεστές και στυλάτες κουβέρτες δημιουργήθηκαν βασισμένες στο έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα, “Architectural Polychromy”.  Πρόκειται για μια έρευνα 63 χρωμάτων, που συνέθεσαν δύο διαφορετικές παλέτες, τα έτη 1931 και 1951 αντίστοιχα.

 

Η συλλογή περιλαμβάνει 4 σχέδια, τα οποία “ξυπνούν” συναισθήματα, παρόμοια με αυτά των πλούσιων χρωμάτων του Le Corbusier. 

 

“Καθώς κινείται κανείς στο στούντιο και το σπίτι του, το χρώμα λειτουργεί σχεδόν ως οδηγός, βοηθώντας στην κατανόηση της χρήσης του χώρου. Πολλοί από τους χώρους του έχουν ένα ρυθμό και μια κίνηση, που προκαλούν χαρά. Θέλαμε να αποτυπώσουμε αυτήν την προσέγγιση στο χρώμα, στο σχέδιο της κουβέρτας”, προσθέτει ο Christoffer Lundman, Senior Product Designer του brand.

 

 

Το μοναδικό design τους

Οι αποχρώσεις “32024 Outremer Gris”, “4320K Bleu”, “Outremer 59” και “4320C Rose Vif” συνθέτουν τη συλλογή των κουβερτών, που βγαίνουν σε ριγέ και σε έγχρωμες εκδόσεις. Οι αποχρώσεις του απαλού ροζ και της ανοιχτής κρέμας “καταπραΰνουν” αμέσως το βλέμμα και ηρεμούν το πνεύμα, ενώ το ζωντανό μπλε του κοβαλτίου ξυπνά τις αισθήσεις.

 

Είναι χειροποίητες από υφάντριες στην Ισπανία, ενώ κάθε κουβέρτα βουρτσίζεται εκτενώς, με αποτέλεσμα ένα υπέροχο και ογκώδες αποτέλεσμα. Επιπλέον, κάθε κουβέρτα διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό, καθιστώντας το καθε κομμάτι πραγματικά μοναδικό.

 

 

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Η τιμή των 745 δολαρίων είναι τσουχτερή, αλλά η Tekla υπόσχεται ότι η ζεστασιά και το design που χαρίζουν οι κουβέρτες, αξίζουν στο να επενδύσει κανείς στην αγορά τους.

www.teklafabrics.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath