Home / Good Life  / Η Taste Atlas αναδεικνύει τις ελληνικές παραδοσιακές πίτες!

Η Taste Atlas αναδεικνύει τις ελληνικές παραδοσιακές πίτες!

Taste Atlas
Η Taste Atlas, ο απόλυτος οδηγός παραδοσιακής γαστρονομίας, παρουσιάζει τις καλύτερες πίτες στον κόσμο, με πολλές ελληνικές δημιουργίες να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των καλύτερων τοπικών εδεσμάτων.

 

H ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο, με τις τοπικές παραδοσιακές μας πίτες να λαμβάνουν υψηλή θέση στην κατηγορία 50 Best Rated Pastries In The World της Taste Atlas! Ποιες ελληνικές παραδοσιακές παρασκευές κατάφεραν να έχουν μία θέση στη λίστα;

 

42η θέση: Σπανακόπιτα

Αν και προορισμένη, αρχικά, για τους Έλληνες αγρότες, η σπανακόπιτα έχει καταφέρει να παραμείνει αναλλοίωτη μέσα στον χρόνο,.διατηρώντας την παραδοσιακή της γεύση, που έχει κερδίσει γενιές και γενιές.

 

 
24η θέση: Γαλακτομπούρεκο

Το γαλακτομπούρεκο, ή αλλιώς μπουρέκι με γάλα, είναι ένα από τα παραδοσιακά γλυκά, που έφεραν μαζί τους.οι πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής και κατάφερε να κατακτήσει τις καρδιές όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και των επισκεπτών της χώρας μας.

 

 
22η θέση: Τυρόπιτα

Ίσως μία από τις πιο γνωστές ελληνικές πίτες, η τυρόπιτα, έχοντας τις ρίζες της στο Βυζάντιο,.αναδεικνύει το προϊόν-έμβλημα της Ελλάδας, τη φέτα!

 

Taste Atlas

 
10η θέση: Μπουγάτσα

Αντλώντας την ονομασία της από την τουρκική λέξη “pogatsa”, η μπουγάτσα έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο νόστιμες πίτες,.που συνοδεύει με τον πιο γλυκό τρόπο το πρωϊνό μας. Η ιστορία αυτού του εδέσματος ξεκινάει από τα Βυζαντινά χρόνια και.εξελίσσεται μέχρι την εγκατάσταση των Τούρκων προσφύγων στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη.

 

 
7η θέση: Τρίγωνα Πανοράματος

Το κλασικό σιροπιαστό γλυκό της Θεσσαλονίκης καταφέρνει και τερματίζει ψηλά στη λίστα της Taste Atlas,.υμνώντας την ιστορία του Ελενίδη, ο οποίος θεωρείται ότι δημιούργησε τη συνταγή στο Πανόραμα, χωρίς πότε, όμως, να την κατοχυρώσει.

 

Taste Atlas

 

Εδώ, μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των 50 Best Rated Pastries In The World της Taste Atlas.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada