Home / Cozyhome  / Η Piuarch σχεδίασε το νέο concept store της Yamamay

Η Piuarch σχεδίασε το νέο concept store της Yamamay

cozy vibe design yamamay
To αποτέλεσμα είναι η απόλυτη shopping εμπειρία…

Ένα από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά brands και μια από τις διασημότερες εταιρείες γυναικείων εσωρούχων συνεργάστηκαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Η Piuarch ανέλαβε τον σχεδιασμό των νέων καταστημάτων της Yamamay, έχοντας ως βάση τα στοιχεία του φωτισμού, της λάμψης, της γεωμετρίας και της συμμετρίας, που μπορούν να υιοθετηθούν στα πάνω από 1300 καταστήματα που έχουν ανοίξει σε λιγότερο από 20 χρόνια, στην Ιταλία και το εξωτερικό.

 

Έτσι, ο αισθησιακός και θηλυκός κόσμος των γυναικείων εσωρούχων του brand, που ιδρύθηκε το 2001 από την οικογένεια Cimmino, έγιναν μια πολύτιμη “φλέβα” απ’ όπου προέκυψαν πολλές ιδέες για το design του νέου concept store.

 

H Piuarch επέλεξε το θέμα της πεταλούδας, που ενέπνευσε την ταυτότητα του brand, αποτυπώνοντάς το σε ένα διπλό τρίγωνο, ένα διακριτό σχέδιο που χρησιμοποιήθηκε ως σημείο εκκίνησης για το διακοσμητικό concept του νέου καταστήματος.

 

cozy vibe design yamamay

cozy vibe design yamamay  cozy vibe design yamamay

 

To νέο μοτίβο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε επαναλαμβανόμενα σε ταπετσαρίες, καθρέφτες και μεταλλικές κατασκευές με laser-cut σχέδια, ορίζει το νέο backround των προϊόντων που εκτίθενται στο κατάστημα. Κρεμάστρες υπό τη μορφή λεπτών πλαισίων με “φθαρμένο” χρυσό τελείωμα, λευκές επενδύσεις με κομψά ζιγκ ζαγκ σχέδια, που προσομοιάζουν τις αργές και χαριτωμένες κινήσεις της πεταλούδας, οριζόντιες μονάδες από συρτάρια με γκρι τελείωμα από γυαλιστερή λάκα καθώς και προθήκες από γυαλί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, συνθέτουν σε συνδυασμό με τις αποχρώσεις του λευκού, του γκρι και του χρυσού, ένα περιβάλλον γεμάτο λάμψη και πολυτέλεια. Ιδιαίτερη προσθήκη αποτελούν και οι γωνιές με τα φυτά, τα βιβλία και τα αξεσουάρ για το σπίτι.

Όλο το design του χώρου, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για μία αξεπέραστη αγοραστική εμπειρία, και ένα αφοσιωμένο πελατολόγιο, που απολαμβάνει κάθε στιγμή στο κατάστημα.

 

cozy vibe design yamamay cozy vibe design yamamay

cozy vibe design yamamay

cozy vibe design yamamay

 

To αρχιτεκτονικό στούντιο Piuarch, που ιδρύθηκε από τους Francesco Fresa, Germán Fuenmayor, Gino Garbellini και Monica Tricario,  αποτελέιται από 40 αρχιτέκτονες και μηχανικούς από όλον τον κόσμο. Η Piuarch σχεδιάζει δημόσια κτίρια, κατοικίες, καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους, με έμφαση στη λεπτομέρεια και προσοχή στους ενεργειακούς πόρους. Έχοντας βραβευτεί το 2013 ως καλύτερο ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο της χρονιάς, κατέχοντας δυο χρυσά μετάλλια από την Triennale στο Μιλάνο, αλλά και με πολλές συμμετοχές στην Bienalle Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, το portfolio της Piuarch, περιλαμβάνει πολυάριθμα projects αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης ανά τον κόσμο, όπως τον σχεδιασμό καταστημάτων για μεγάλα fashion brands, όπως Dolce & Gabbana, Gucci, Givenchy κ.α.

www.piuarch.it

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath