Home / Wellness  / Mind  / Η Life & Spiritual Coach Κατερίνα Λαπατή μάς οδηγεί στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης

Η Life & Spiritual Coach Κατερίνα Λαπατή μάς οδηγεί στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης

life coaching Lapati

Η Κατερίνα Λαπατή είναι Life & Spiritual Coach, επαγγελματίας μελετητής στον τομέα της Προσωπικής Ανάπτυξης. Μοιράζει τον χρόνο της στη Θετική ψυχολογία, κατάρτιση και συμβουλευτική, καθώς και στη συγγραφή και την έρευνα. Μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, σεμινάρια και εγχειρίδια προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης.παρέχει πολύτιμα εργαλεία, για να διαμορφώσουμε τη ζωή μας όπως πραγματικά επιθυμούμε!

 

Τι είναι το Life & Spiritual Coaching;

Θα ξεκινήσω, λέγοντας ότι life coach σημαίνει προπονητής ζωής. Είναι το πρόσωπο που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του χαρακτήρα σας και να ξεπεράσετε τα εμπόδια που σας κρατούν πίσω. Το life coaching επικεντρώνεται στο παρόν, βοηθά ένα άτομο ή μία ομάδα να προσδιορίσει έναν στόχο και, στη συνέχεια, αναπτύσσει ένα πλάνο πάνω σε αυτόν τον στόχο.

 

Αντίστοιχα, spiritual coach είναι ο life coach, ο οποίος σάς βοηθά να φτάσετε εκεί που θέλετε πνευματικά. Πολλοί υποθέτουν ότι η πνευματικότητα συνδέεται με τη θρησκεία. Στην πραγματικότητα, όμως, ο spiritual coach έχει ως πρόθεση να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να ζήσετε τον σκοπό της ζωής σας. Οι στόχοι ενός spiritual coach περιλαμβάνουν τον καθορισμό των αξιών, την καλλιέργεια της αυτογνωσίας,.τη δημιουργία ενόρασης, την ενδυνάμωση του θάρρους, της δημιουργικότητας, της αρετής και της συμπόνοιας.

 

Οι συνεδρίες μου έχουν την καινοτομία να συνδυάζουν το life coaching, τη διαισθητική συμβουλευτική και τη θετική ψυχολογία. Επιπλέον, χρησιμοποιώ μία σειρά από τεχνικές και ασκήσεις αυτοβελτίωσης, όπως είναι.ο διαλογισμός, οι ενεργειακές θεραπείες και η διαισθητική συμβουλευτική, προκειμένου να βοηθήσω το πρόσωπο που έρχεται σε μένα.

 

life

 

Πώς μπήκε στη δική σας ζωή και πώς εξελιχτήκατε προσωπικά μέσω αυτού;

Μεγάλωσα σε μία οικογένεια, παίρνοντας πολλή αγάπη, αλλά η παιδική μου ηλικία ήταν πολύ δύσκολη,.καθώς ο μεγαλύτερος αδερφός μου ήταν AMEA βαριάς μορφής. Η καθημερινότητα στο σπίτι, λοιπόν, ήταν πολύ δύσκολη για όλους μας. Αφού πήρα πτυχία λογιστικής και μουσικής, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μεγάλη μου αγάπη, που ήταν και είναι η ψυχολογία, για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τους φόβους και τις ανασφάλειές μου.

 

Παρακολούθησα το πρόγραμμα life coaching του ΕΚΠΑ, Θετικής ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχω πιστοποιητικά παρακολούθησης θετικής ψυχολογίας από Πανεπιστήμια της Αμερικής. Έχω εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές ελέγχου του νου, όπως ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP),.στη μέθοδο Silva και εφαρμόζω στη ζωή μου τον νόμο της έλξης. Επίσης, έχω παρακολουθήσει εναλλακτικές θεραπείες και είμαι Master Reiki Teacher. Από την αρχή κιόλας της εκπαίδευσής μου, είδα καταπληκτικά αποτελέσματα. Έτσι, αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το Life & Spiritual Coaching,.για να βοηθήσω άλλους ανθρώπους μέσα από τη γνώση και την εμπειρία μου.

 

Οι υπηρεσίες που παρέχετε αφορούν τόσο το πνεύμα όσο και το σώμα. Ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζουν όσοι τις επιλέγουν;

Καταρχάς, θέλω το πρόσωπο, που θα έρθει σε μένα, να αισθάνεται ασφάλεια και ηρεμία. Αυτό με οδήγησε στο να δημιουργήσω έναν πολύ όμορφο και ζεστό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που αποπνέει θετική αύρα. Με τις διαφορετικές τεχνικές που εφαρμόζω, όσοι επιλέξουν τις υπηρεσίες μου μπορούν να ωφεληθούν ολοκληρωτικά. Νοητικά, θα πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν για διάφορους τομείς της ζωής τους,.θα αποκτήσουν βαθύτερη γνώση του εαυτού τους, θα έχουν διαύγεια, θα μάθουν πώς.να επιτυγχάνουν τους στόχους τους και έτσι θα απαλλαγούν από άγχος και προβληματισμούς. Σωματικά, θα ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα, η χαλάρωση και η αίσθηση ευεξίας τους.

 

Lapati life spiritual coach

 

Σε πρακτικό επίπεδο, πώς πραγματοποιούνται οι συνεδρίες και σε πόσο χρόνο μπορεί να δει κάποιος τα αποτελέσματά τους;

Κάθε συνεδρία ξεκινάει με μία πρώτη γνωριμία, όπου συζητάμε τον λόγο της επίσκεψης και τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Με βάση τα στοιχεία αυτά, προτείνω τις κατάλληλες πρακτικές. Γίνεται ανάλυση της κατάστασης, απαντώ σε τυχόν ερωτήματα, δίνω συμβουλές για καθημερινά πρακτικά ζητήματα βασιζόμενη στη θετική ψυχολογία και, αν χρειαστεί, προχωράμε σε διαλογισμό και σε ενεργειακή θεραπεία αντιμετώπισης άγχους ή ενίσχυσης της ενσυνειδητότητας/mindfulness -η κατάσταση κατά την οποία επιλέγω να ζω στο παρόν.

Τα άτομα που έρχονται σε μένα, λένε ότι τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία και αυτό τους εκπλήσσει ευχάριστα, γι’ αυτό και αποφασίζουν να συνεχίσουν.

 

Οι άνθρωποι συνήθως αποζητούμε βοήθεια, όταν φτάνουμε σε οριακά σημεία στη ζωή μας ή όταν βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες, όπως ήταν και η πανδημία. Πιστεύετε πως ο Covid ανέδειξε την ανάγκη να εστιάσουμε περισσότερο στην ψυχική και σωματική μας ευεξία;

Συμφωνώ απόλυτα. Σε μία έρευνα που έγινε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την HELLAS EAP, καταγράφηκε μία σειρά από συμπτώματα στους συμμετέχοντες, που σχετίζονται με κατάθλιψη, μελαγχολία, απαισιοδοξία, άγχος, υπερένταση και φόβο, ενώ φαίνεται ότι επηρεάστηκαν περισσότερο οι γυναίκες και οι νεότεροι ηλικιακά εργαζόμενοι. Με άλλα λόγια, έχει αλλάξει η ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Γι’ αυτό είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια να ζητήσουμε βοήθεια, ώστε να βελτιώσουμε τη σωματική και πνευματική υγεία μας.

 

life coaching

 

Τι θα λέγατε σε κάποιον που διστάζει να ξεκινήσει αυτήν την εμπειρία αυτοβελτίωσης;

Θα έλεγα πως ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει κάνεις το ταξίδι της αυτοβελτίωσης. Ένα ταξίδι γνώσεων, πολύτιμων εμπειριών και νέων δυνατοτήτων.

 

Τελικά, μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που πραγματικά επιθυμούμε;

Φυσικά! Αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε, να φροντίζουμε το σώμα μας, να αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας και να έχουμε δίπλα μας τα κατάλληλα άτομα.

 

Βασ. Ηρακλείου 37-39 (Αριστοτέλους γωνία), Θεσσαλονίκη

Τ. 693 151 3988

lapatikaterina.gr

FB: @katerina.lapati   IG: katerinalapati

LinkedIn: Katerina Lapati, CLC    YouTube: Katerina Lapati

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin