Home / Lifestyle  / Celebrities  / Η Jodie Foster είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ των Καννών

Η Jodie Foster είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ των Καννών

Eνδιαφέροντα facts για τη ζωή και την καριέρα της σπουδαίας ηθοποιού Jodie Foster.

 

Η Jodie Foster γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1962 στο Los Angeles. Από μικρή αποδείχθηκε ότι ήταν ένα χαρισματικό παιδί, καθώς μπορούσε να διαβάζει και να γράφει από την ηλικία των τριών. Σπούδασε λογοτεχνία και fine arts στο Yale University, από το οποίο και τιμήθηκε με τα σπουδαιότερα βραβεία.

 

Ξεκίνησε την καριέρα της με διαφημίσεις στην τηλεόραση και έπειτα σε sitcoms και σε ταινίες της Disney. Ο break through ρόλος της ήταν το αριστούργημα του Martin Scorsese, Taxi Driver. Έχει συμμετάσχει και πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες και θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς όλων των εποχών. Μερικές από τις ταινίες είναι οι εξής: Contact, The Brave one, Carnage, Elysium, The Mauritarian, Flightplan, Silence of the Lamps, Home for the Holidays κ.α.

 

 

Η Jodie είναι fitness freak, όπως αυτοαποκαλείται. Λατρεύει τη yoga, το kickboxing, το καράτε, τα aerobics και το weighlifting.

 

Έχει δυο γιους, αλλά δεν έχει αποκαλύψει ούτε στον κόσμο, ούτε στους ίδιους την ταυτότητα του πατέρα.

 

 

Οι αγαπημένοι της ηθοποιοί είναι οι: Robert De Niro, Marlon Brando, Meryl Streep, Katharine Hepburn και Jane Fonda, ενώ η αγαπημένη της ταινία είναι η The 400 blows.

 

Το 1998 ένας αστεροειδής πήρε το όνομά της.

 

 

Ένα από τα όνειρα της είναι να μπορούσε να ζήσει τη ζωή χωρίς να είναι διάσημη.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.