Home / Good Life  / Η όαση Huacachina είναι ένας παράδεισος στο Περού

Η όαση Huacachina είναι ένας παράδεισος στο Περού

Η όαση Huacachina μοιάζει εξωπραγματική.

Αναρωτιέσαι αν οι εικόνες είναι αληθινές ή αν το περιεχόμενό τους έχει στηθεί για τις ανάγκες κάποιας κινηματογραφικής παραγωγής… Όμως αυτό το σχεδόν απίθανο τοπίο είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Πρόκειται για την όαση Huacachina, ένα μέρος σχεδόν μαγικό, στην άγονη έρημο Ατακάμα, στη νοτιοδυτική πλευρά του Περού.

 

Το βράδυ η όαση αποκτά μια ρομαντική διάσταση.

Η όαση Huacachina είναι ένας παράδεισος στο Περού

 

Γύρω από την όαση είναι χτισμένο ένα χωριό. Φωλιάζει μέσα στους επιβλητικούς αμμόλοφους της ερήμου δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο οπτικό θέαμα που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

 

Η όαση Huacachina είναι ένας παράδεισος στο Περού

Σύμφωνα με τον θρύλο η όαση Huacachina δημιουργήθηκε όταν ένας νεαρός κυνήγησε μια πριγκίπισσα που πλενόταν εκεί. Τα νερά έπειτα έπεσαν στο χώμα και σχηματίστηκε η λιμνοθάλασσα.

Η όαση Huacachina είναι ένας παράδεισος στο ΠερούΗ όαση Huacachina είναι ένας παράδεισος στο Περού

 

 

Σε αυτό το μικροσκοπικό χωριό κατοικούν μόνο 100 άνθρωποι, οι οποίοι αποκαλούν την όαση “η όαση της Αμερικής”. Για τους ταξιδιώτες η Huacachina είναι εξωπραγματική, για τους κατοίκους της όμως είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη, καθώς είναι η ίδια η ζωή σε ένα άγονο περιβάλλον. Πράγματι είναι το νερό μέσα στην ξηρασία, οι ζωηρές αποχρώσεις που “σπάνε” την μονοτονία της άμμου, ένας παράδεισος σε ένα μέρος σίγουρα αφιλόξενο για τον άνθρωπο. 

Γύρω από την λιμνοθάλασσα απλώνεται το χωριό, με σπίτια και κάποιες επιχειρήσεις, ενώ ζουν τροπικοί φοίνικες και πολλά πράσινα φυτά.

 

 

Η όαση Huacachina έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πόλο έλξης για τους επισκέπτες που αναζητούν την περιπέτεια. Για να φτάσει κανείς εκεί άλλωστε, διασχίζει την έρημο, σε μια περιήγηση συναρπαστική, όπως συναρπαστικές είναι και οι δραστηριότητες στην όαση.

 

Η όαση Huacachina είναι ένας παράδεισος στο Περού

Υπάρχουν επιλογές δραστηριοτήτων και για τους πιο μετριοπαθείς επισκέπτες.

Η όαση Huacachina είναι ένας παράδεισος στο Περού

 

Οι επισκέπτες συνήθως απολαμβάνουν τις διαδρομές με αμάξια στην έρημο -γνωστές και ως areneros, βαρκάδα και θαλάσσιο ποδήλατο στην καταπράσινη λιμνοθάλασσα, όπως επίσης και το sandboarding. Ο λόγος για το extreme sport, αντίστοιχο του snowboarding αλλά στους αμμόλοφους της ερήμου, που προκαλεί έξαψη σε όσους το δοκιμάζουν.

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!