Home / Good Life  / Η σατιρική κωμωδία «ΑΙΓΑΙΟ SOS» τον Νοέμβρη στις αίθουσες

Η σατιρική κωμωδία «ΑΙΓΑΙΟ SOS» τον Νοέμβρη στις αίθουσες

Καλοκαίρι 2018. Ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες οργώνουν το Αιγαίο. Ένας μεγάλος σεισμός όμως φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου… από μισό. Τα αστεία, αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι.

 

 

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όταν ο σκηνοθέτης Πιέρρος Ανδρακάκος πήρε στα χέρια του το σενάριο της ταινίας αναρωτήθηκε αν χρειάζεται μια στρατιωτική κωμωδία το σύγχρονο ελληνικό σινεμά. «Στην πορεία η ταινία πήρε τη δική της μορφή και μια δικιά της ζωή. Ξεκίνησε σαν στρατιωτική κωμωδία, αλλά οι πρόβες και το σενάριο μας οδήγησαν σε μια κωμωδία δράσης με έντονα στοιχεία σουρεαλισμού όπως και η εποχή που ζούμε. Διαβάζοντας το σενάριο κατάλαβα ότι είχα να κάνω με μια πολύ δυνατή ιδέα και πολύ επίκαιρη. Ζούμε σε μια εποχή που κανονικά ο πόλεμος θα έπρεπε απλά να διδάσκεται στα βιβλία ιστορίας αλλά δυστυχώς είναι παντού γύρω μας. Μια ταινία δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, μπορεί όμως να σε κάνει να σκεφτείς και να προβληματιστείς».

 

 

Ο παραγωγός της ViewMaster Films Κώστας Λαμπρόπουλος δηλώνει με τη σειρά του: «Στόχος μας ήταν η δημιουργία μιας ταινίας με ένα “ηχηρό” αντιπολεμικό μήνυμα σε ένα αριστοφανικό πλαίσιο. Επικεντρώνεται στη ματαιότητα των αντιπαραθέσεων των δύο χωρών για τον προσδιορισμό των συνόρων τους». Ο Θοδωρής Αθερίδης που υποδύεται τον δίκαιο διοικητή Κλεάνθη Χάρισμα χαρακτηρίζει την ταινία μια αντιπολεμική σάτιρα, μια κωμωδία από την αρχή μέχρι το τέλος, μια κωμωδία που συμπεριλαμβάνει κάθε χαρακτήρα που μπορεί να συναντήσει κανείς ανάμεσα στους Έλληνες.

 

 

Aπό 15 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Odeon.

 

Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος

Σενάριο: Γιάννης Παπαδόπουλος, Μαργαρίτης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μαρούδης

Ηθοποιοί: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Nina Senicar, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Jerome Kaluta, Δήμητρα Κολλά, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Fu Yin

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!