Home / Good Life  / Η Σίκινος είναι το νησί που θα ερωτευτείς

Η Σίκινος είναι το νησί που θα ερωτευτείς

Η Σίκινος είναι το νησί που θα ερωτευτείς
Σίκινος: Ταξίδι στην αυθεντική ομορφιά των Κυκλάδων. 

Τοποθετημένη άμεσα στην Φολέγανδρο και την Ίο, η μικρή και σαγηνευτική Σίκινος στο νότιο τμήμα των Κυκλάδων, υπόσχεται χαλαρωτικές διακοπές που θα σας αναζωογονήσουν. 

 

Η Σίκινος είναι το νησί που θα ερωτευτείς

Η Σίκινος είναι το νησί που θα ερωτευτείς

Ο οικισμός Κάστρο, ένας από τους τρεις οικισμούς του νησιού. 

 

 

Ανόθευτη ομορφιά, καταγάλανα νερά, καθαρές ακρογυαλιές, μία πανέμορφη Χώρα και κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική που αντανακλά το πλούσιο ελληνικό φως.

Η Σίκινος σιγοψιθυρίζει τα μυστικά της στους ταξιδιώτες προσφέροντας εναλλακτικές διακοπές στη φύση. Ήσυχη και γοητευτική χαρίζει στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που συνδυάζει φυσική ομορφιά, παράδοση και ιστορία, ψυχική ανανέωση, ποιοτική διασκέδαση και πολύ νόστιμο φαγητό.

 

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε στα ταβερνάκια φαβοκεφτέδες, γίγαντες, αμπελοφάσουλα, γεμιστό κατσίκι, σικινιώτικα αγγουράκια και τοπικό κρασί και να αγοράσετε θυμαρίσιο μέλι, παστέλι, κάπαρη και κατσικίσιο τυρί. 

 

Η Σίκινος είναι το νησί που θα ερωτευτείς

 

Must do

 

Βόλτα στη Χώρα.

Η Χώρα του νησιού είναι σαν ζωγραφιά, που θα σας “αναγκάσει” να την ερωτευτείτε. Αντιπροσωπευτικό δείγμα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, σε υποτάσσει με την απλότητά της. 

 

 

 

Πεζοπορία και εξερεύνηση. 

Η Σίκινος είναι ένα νησί που οφείλεις να εξερευνήσεις, κι αν μάλιστα σου αρέσει να περπατάς θα λατρέψεις να την ανακαλύψεις με τα πόδια και να γνωρίσεις κάθε σημείο της. 

 

Επίσκεψη στην Επισκοπή.

Ένα ρωμαϊκό μαυσωλείο που αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως χριστιανικός ναός κι αποτελεί ένα ιδιαίτερο μνημείο σε απόσταση 4 χλμ. από τη Χώρα. 

 

Με σκάφος στην Μαύρη Σπηλιά. 

Η Μαύρη σπηλιά, που είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος από τη θάλασσα, είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες θαλάσσιες σπηλιές των Κυκλάδων. 

 

 

Η Σίκινος είναι το νησί που θα ερωτευτείς

 

 

Η Σίκινος είναι ένας προορισμός που θα σου μείνει αξέχαστος!

 

 

 

www.sikinos.gr

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!