Home / Good Life  / Art & Culture  / Θεσσαλονίκη: Η πολυμορφική έκθεση από ανακυκλώσιμα ενδύματα

Θεσσαλονίκη: Η πολυμορφική έκθεση από ανακυκλώσιμα ενδύματα

Οι Φίλοι της Παραλίας ανακοινώνουν την υλοποίηση της έκθεση ενδυμάτων “Νέα Παραλία Νέα Πασαρέλα 6 / Μόνο Ανακύκλωση” με θέμα τη ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020.

 

 

Η πολυμορφική έκθεση πραγματοποιείται στο Μπεζεστένι (Βενιζέλου & Σολωμού) από τις 10 έως τις 25 Ιουνίου, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παράλληλα, θα εκτεθούν επιλεγμένες φωτογραφίες του Πάρι Παρίση από τις εκδηλώσεις Πασαρέλας των Φίλων της Νέας Παραλίας των τελευταίων 6 χρόνων.

 

 

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης 2019 by Paris Parisis Photography

 

 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης, έχει ο αρχιτέκτων BernardCuomo.
Το Μπεζεστένι χρονολογείται τον 15ο αι. και αποτέλεσε βασικό σημείο αναφοράς της τουρκοκρατούμενης πόλης. Σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα οθωμανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Το Μπεζεστένι προέρχεται από την τουρκική ονομασία Bezesten, από τη λέξη bez που σημαίνει ύφασμα βαμβακερό ή λινό.
 

 

 

Είσοδος ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 15:00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 15:00 & 17:00 – 20:00. 

*Η πραγματοποίηση της έκθεσης θα γίνει βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν κατά το διάστημα της διοργάνωσης.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ!

 

⇒ Δείτε ακόμα: Το πρώτο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στην Θεσσαλονίκη!

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein