Home / Good Life  / Art & Culture  / Η παραισθησιογόνα έκθεση των The Callas στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η παραισθησιογόνα έκθεση των The Callas στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

The Callas
Οι The Callas, 20 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση, παρουσιάζουν στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μία παραισθησιογόνα έκθεση, ποτισμένη από μεσογειακή ψυχεδέλεια. Το Love Solidarity Death (L.S.D.) παίρνει σάρκα και οστά, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία γνωριμίας με την καλλιτεχνική ψυχοσύνθεση του ντουέτου.

 

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί το έργο των The Callas, από τις 26/11 έως και τις 30/12. Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια πορείας του στην τέχνη, το μοναδικό καλλιτεχνικό ντουέτο, Άρης και Λάκης Ιωνάς, εκφράζει το δικό του ψυχεδελικό ξόρκι, μέσω μίας ιδιαίτερης, παραισθησιογόνας έκθεσης. Μία μεσογειακή ψυχεδέλεια που έρχεται να διεισδύσει στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής εικαστικής και μουσικής σκηνής.

 

The Callas

THE CALLAS / Λάκης και Άρης Ιωνάς.  THE WALK, Επιτοίχιο Υφαντό

 

Η έκθεση των The Callas αποτελεί ένα πολυμορφικό, καλειδοσκοπικό, εικαστικό έργο, στο οποίο πρωταγωνιστούν κεντήματα, εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, live perfomances, καθώς και μία έκθεση βιβλίου.

 

 

Ποιοι είναι οι The Callas;

Μπάντα, εικαστικό ντουέτο, και αδέλφια –στη ζωή και στη σκηνή– εργάζονται πάντα μαζί και πάντα με τους φίλους τους. Οι υφάντρες-κεντήστρες των «ιπτάμενων χαλιών» τους δεν είναι άλλες από τη μητέρα και τη θεία τους. Οι Callasettes δεν είναι άλλες παρά οι γυναίκες που έχουν στο πλάι τους – ως σύντροφοι, συνεργάτριες και φίλες. Το πολυμορφικό έργο τους έχει παρουσιαστεί τόσο στη Νέα Υόρκη,.το Λονδίνο και το Παρίσι, όσο και στην Αθήνα,.την Ύδρα, αλλά και στο ίδιο τους το χωριό, τα Θερμησία Πελοποννήσου. Εκεί, στο πατρογονικό τους κτήμα, διοργανώνουν βακχικά κοινοτικά καλλιτεχνικά gigs, όπως το πρόσφατο 24ωρο art event-προπομπό για την τωρινή έκθεση,.που έστησαν στις 21 Ιουνίου 2022, με την υποστήριξη του Onassis Culture.

 

Είκοσι χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση, οι The Callas (Άρης και Λάκης Ιωνάς) συνοψίζουν την πολυμορφική παρουσία τους στην τέχνη με το ‘L.S.D.’: μια εκθεσιακή/επεισοδιακή αναδρομή στο μέλλον που ορίζεται, νοηματικά και βιωματικά, από τον τίτλο ‘Love Solidarity Death’ (L.S.D.). Το ‘L.S.D.’ προτείνει, έτσι, όχι μόνο ένα ανοιχτό οικοσύστημα αυτάρκειας, ωσμωτικών αναθεωρήσεων και εκστατικής γνώσης,.αλλά κυρίως μια θεραπευτική, αν και ανήσυχη, διερευνητική πραγματικότητα «κοσμοπολιτικής» (cosmopolitics)”, αναφέρει σχετικά η επιμελήτρια της έκθεσης, Νάντια Αργυροπούλου.

 

The Callas

Still από το ΦΙΛΜ GREAT EASTERN

 

Μία μοναδική εμπειρία βίωσης της σύγχρονης καλλιτεχνικής ψυχοσύνθεσης των The Callas έρχεται να ξεδιπλωθεί μπροστά στους επισκέπτες της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. 

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της έκθεσης στο onassis.org.

 

Fb: @Onassis.Stegi

Ig: @onassis.stegi

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada