Home / Good Life  / Η Παρέλαση Πιγκουίνων στο Phillip Island θα σε ξετρελάνει!

Η Παρέλαση Πιγκουίνων στο Phillip Island θα σε ξετρελάνει!

Η Παρέλαση Πιγκουίνων στο Phillip Island θα σε ξετρελάνει!
Το Phillip Island στην Αυστραλία κρύβει αμέτρητες εκπλήξεις για τον επισκέπτη – Μέρος Α’.

Αν σε εξιτάρει η περιήγηση στην άγρια ομορφιά της φύσης και τα ταξίδια για εσένα είναι συνώνυμα της εξερεύνησης, της ανακάλυψης και της γνωριμίας με κάτι διαφορετικό, τότε το Phillip Island πρέπει να μπει στη λίστα με τους must – visit προορισμούς σου. Ναι, πρόκειται για ένα μακρινό ταξίδι, καθώς το συγκεκριμένο νησί είναι στην Αυστραλία, ταξίδι όμως που αξίζει να πραγματοποιήσεις καθώς θα σου προσφέρει ποικίλες απολαύσεις, αξέχαστες στιγμές και αξιολάτρευτες εκπλήξεις.

 

 

Το νησί είναι φημισμένο για την άγρια ζωή που κατοικεί σε αυτό. Στο Phillip Island ζουν τρισχαριτωμένοι πιγκουίνοι, αυστραλιανές φώκιες, κοάλα, φάλαινες, τα θαλασσοπούλια “ψαλίδια” γνωστά για την κοντή τους ουρά και πολλά άλλα ζώα. Οι επισκέπτες ανυπομονούν κάθε φορά να αντικρίσουν κάποια από τα παραπάνω άκρως ενδιαφέροντα πλάσματα και να τα παρακολουθήσουν στο φυσικό τους τοπίο.

 

Η Παρέλαση Πιγκουίνων στο Phillip Island θα σε ξετρελάνει!

Οι αυστραλιανές φώκιες λιάζονται στους Seal Rocks.

Η Παρέλαση Πιγκουίνων στο Phillip Island θα σε ξετρελάνει!

Διαδρομή σε ένα από τα Φυσικά Πάρκα του νησιού που καταλήγει σε ένα από τα σημεία ενδιαφέροντος, τους Seal Rocks.

 

Οι δραστηριότητες στο νησί είναι πολλές και συναρπαστικές, καλύπτοντας διάφορα γούστα και προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Πρώτα από όλα η άγρια ζωή ενθουσιάζει τους ταξιδιώτες. Επισκέπτονται το Πάρκο Άγριας Ζωής, Penguin Parade, για να τους δουν από κοντά όταν πέφτει ο ήλιος. Τότε είναι η ώρα που τα χαριτωμένα αυτά πλάσματα γυρνούν στις φωλιές τους, επιστρέφοντας στα σπίτια τους από τον ωκεανό. Ένα αξιολάτρευτο νυχτερινό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Αν θέλεις μάλιστα να συνεισφέρεις στην προστασία της άγριας ζωής μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις έναν πιγκουίνο ή απλά να δωρίσεις κάποιο ποσό, βοηθώντας σε αυτή την προσπάθεια. Εδώ, θα βρεις σχετικές πληροφορίες.

 

O Μικρός μπλε πιγκουίνος (Little penguin) στο Phillip Island είναι το μικρότερο είδος πιγκουίνου. Ζει στις ακτές της νότιας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Whale Discovery Trail. Από τον Μάη μέχρι και τον Ιούνη οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τις φάλαινες και να μάθουν περισσότερα για αυτές και το φυσικό τους περιβάλλον στις ειδικές κρουαζιέρες φαλαινών που διοργανώνονται και έχουν εξαιρετική επιτυχία.

Ακόμη, στο Koala Conservation Reserve, οι φυσιολάτρες μπορούν να δουν τα όμορφα κοάλα. Άλλα απλά κάθονται και χαλαρώνουν πάνω στα κλαδιά των δέντρων, άλλα τρώνε και άλλα κοιμούνται. Όπως και να χει το θέαμα σού μένει αξέχαστο.

 

Η Παρέλαση Πιγκουίνων στο Phillip Island θα σε ξετρελάνει!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!