Home / Cozyhome  / Η νέα συλλογή της Space Copenhagen

Η νέα συλλογή της Space Copenhagen

cozy vibe design news space copenhagen

To ιδιαίτερο σχεδιαστικό δίδυμο συνεργάζεται με τη Stellar Works.

To δανέζικο design studio Space Copenhagen σχεδίασε τη νέα συλλογή της εταιρείας Stellar Works, η οποία και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη φετινή Design Week του Μιλάνου. Η “Slow Collection” είναι εμπνευσμένη από την καρέκλα που είχαν σχεδιάσει για το “restaurant 108” στην Κοπεγχάγη, και πρόκειται για μία μεγάλη γκάμα επίπλων από ξύλο και ύφασμα, ανακαλύπτοντας την ομορφιά που κρύβεται στις στενές σχεδιαστικές φόρμες.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται ιδιαίτερες καρέκλες διαφορετικών χρήσεων όπως και τραπέζια. Όλα τα έπιπλα διαθέτουν στενά “πόδια” που κρατούν μια άψογη ισορροπία ανάμεσα στο μεσαιωνικό δανέζικο και το κλασικό ιαπωνικό design.

 

cozy vibe design news space copenhagen

 cozy vibe design news space copenhagen

 

  H “Slow Collection” είναι αφιερωμένη στην παραδοσιακή χειροντεχνία που “ζωντανεύει” σε διαχρονικά σχέδια που παραμένουν μοντέρνα και άνετα. Οι Signe Bindslev Henriksenκαι Peter Bundgaard Rützou, ιδρυτές της Space Copenhagen δήλωσαν: “Συχνά χρησιμοποιούμε τον όρο “αργή αισθητική” για να περιγράψουμε αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε μέσα από τη δουλειά μας. Ένας από τους σκοπούς της συλλογής ήταν να σχεδιάσουμε μια σειρά από έπιπλα οργανικών σχημάτων, που θυμίζουν γλυπτά. Επιπλέον, εκφράζει τους αργούς ρυθμούς, την ανάπαυση και την απόλαυση των μικρών στιγμών της ζωής. Τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο καρυδιάς και μελίας, καθώς και χοντρό δέρμα για τη μέγιστη ανάπαυση. Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα σχήματα και τις λεπτομέρειες. Το αποτέλεσμα; Απλώς εντυπωσιακό!

cozy vibe design news space copenhagen

cozy vibe design news space copenhagen

 

Η Space Copenhagen ιδρύθηκε το 2005 από τους Signe Bindslev Henriksen και Peter Bundgaard Rützou, με έδρα την Κοπεγχάγη και σχεδιάζει ιδιαίτερους εσωτερικούς χώρους, έπιπλα και πολυτελή αντικείμενα για εκλεπτυσμένους πελάτες ανά τον κόσμο. Μέσα από τη δουλειά τους έχουν αναπτύξει μια σχεδιαστική διαδικασία, που είναι ταυτόχρονα ποιητική και συναισθηματική, ενώ αναλαμβάνει  μοντέρνα projects, με ιδιαίτερο όραμα, μακριά από το καθημερινό και το συνηθισμένο.

http://spacecph.dk/

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath