Home / Fashion  / Η νέα συλλογή της Anna Sui εκπέμπει την απόλυτη αισιοδοξία

Η νέα συλλογή της Anna Sui εκπέμπει την απόλυτη αισιοδοξία

Η συλλογή για το 2021 είναι εμπνευσμένη από τις χειροτεχνίες της καραντίνας.

Για τη σχεδιάστρια Anna Sui φαίνεται ότι η περίοδος της καραντίνας υπήρξε απολύτως δημιουργική, καθώς της έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα, με τα οποία ποτέ πριν δεν είχε καταπιαστεί, όπως για παράδειγμα η μαγειρική και οι χειροτεχνίες, που αποτέλεσαν και την έμπνευση για τη συλλογή του 2021.

 

 

“Όταν όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά, προσπαθούσα να βρω γραφιστικά για τη νέα μου συλλογή που να μου αρέσουν. Έπεσα επάνω στις ζωγραφιές της Stevie Shao, τις οποίες φιλοτέχνησε στο Seattle. Επικοινώνησα μαζί της και τελικά καταλήξαμε στο να χρησιμοποιήσω τα σχέδιά της στα T-shirts και πουκάμισα της συλλογής μου. Μετά από λιγες μέρες σε μια σύντομη βόλτα στο κέντρο της Νέας Υόρκης, είδα μια γυναίκα που κρατούσε μια πλεχτή τσάντα και σκέφτηκα πόσο όμορφη ήταν αυτή η τσάντα. Έπρεπε να μάθω να πλέκω! Θυμόμουν  παλιότερα που φτιάχναμε εκείνα τα πλεχτά καπέλα από κουτάκια μπύρας, τα οποία και επίσης αποφάσισα να φτιάξω παραγγέλνοντας ένα kit πλεξίματος. Από αυτά τα καπέλα γεννήθηκε το βασικό κομμάτι της συλλογής για το 2021. Οι άνθρωποι ασχολούνται πολύ με τέτοια hobbies, τα οποία μέσα στα χρόνια έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη μόδα. Ήθελα να σχεδιάσω μια συλλογή, η οποία θα αποτελέιται από άνετα κομμάτια, που θα θέλει κάποιος να φοράει ακόμα και σε ένα Zoom meeting από το σπίτι του, νιώθοντας όμορφα.”

 

 

Η Sui δηλώνει φύσει αισιόδοξη και θεωρεί πως μέσα σε μια τόσο έντονη περίοδο, που βομβαρδιζόμαστε από οικονομικά ζητήματα και βία, χρειαζόμαστε μια μικρή απόδραση από την πραγματικότητα και αυτό μπορεί να μας το προσφέρει η μόδα. “Μετά από κάθε πόλεμο και κρίση, γεννιόντουσαν πάντα νέα δημιουργικά κινήματα και τάσεις. Έτσι και τώρα, περιμένω τι θα γεννηθεί. Η νέα γενιά μεγαλώνει με πολύ διαφορετικό τρόπο και επιρροές και πιστεύω ότι αυτό που καταφτάνει, θα είναι υπέροχο!”

 

 
 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath