Home / Cozyhome  / Η νέα συλλογή δερμάτινων επίπλων του Stéphane Parmentier

Η νέα συλλογή δερμάτινων επίπλων του Stéphane Parmentier

cozyvibe design scala
Ο ταλαντούχος σχεδιαστής λάνσαρε ακόμα μία εμπνευσμένη συλλογή.

Ο Παριζιάνος αρχιτέκτονας και designer Stéphane Parmentier δημιούργησε μια νέα συλλογή από δερμάτινα έπιπλα με ραβδώσεις, για λογαριασμό του ιταλικού οίκου Giobagnara.

 

Με την ονομασία Scala, η συλλογή περιλαμβάνει δύο τρίποδα τραπεζάκια, ένα τρίποδο σκαμπό και δύο αποθηκευτικές μονάδες διαφορετικού μεγέθους, οι οποίες βασίζονται σε σταθερά, μασίφ ξύλινα πόδια. Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε το design των συγκεκριμένων επίπλων από την προσοψη ενός κτιρίου που τον είχε εντυπωσιάσει στο Μιλάνο, κατασκευασμένο από πέτρα σε μπεζ απόχρωση.

 

cozyvibe design scala

cozyvibe design scala

Ο ίδιος, ο οποίος υπήρξε και creative director της Giobagnara, μιας εταιρείας επίπλων στη Γένοβα, δήλωσε ότι βασική πρόκληση του project ήταν η σωστή εφαρμογή του δέρματος στις ξύλινες καμπύλες, χωρίς να δημιουργεί “ρυτίδες”, και ότι  ήθελε να δημιουργήσει όσο το δυνατόν πιο ελαφριά έπιπλα γίνεται, παρότι χρησιμοποίησε ξύλινες βάσεις.

 

Ο Parmentier ξεκίνησε την καριέρα του στη μόδα και συγκεκριμένα στον Karl Lagerfeld, πριν ιδρύσει το δικό του αρχιτεκτονικό studio το 2002, αναλαμβάνοντας σπουδαία interior projects για τον οίκο Hermès, Christofle κ.α.

 

Για τα έργα του αντλεί βασική έμπνευση την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα, την ομορφιά του τοπίου της περιοχής της Απουλίας, την “αυτοκυριαρχία” της ιαπωνικής αισθητικής και την επιθυμία του να εστιάσει στην έννοια του απαραίτητου.

 

Περισσότερα έργα του Stéphane Parmentier θα βρείτε εδώ.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath