Home / Fashion  / Η μόδα τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η μόδα τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

fashion epanastasi
Η φουστανέλα, ο τσολιάς και το τσαρούχι γίνονται πηγή έμπνευσης για διάσημους ελληνικούς και διεθνείς οίκους μόδας, που αποτίουν φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 

Αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση και τους ήρωες του 1821, διάσημοι ελληνικοί και διεθνείς οίκοι μόδας δημιουργούν signature συλλογές αφιερωμένες στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Οι συλλογές αποτυπώνουν στοιχεία της ιστορίας σε σύγχρονα ρούχα και αξεσουάρ, ενώνοντας το χθες με το σήμερα και προσδοκώντας σε ένα καλύτερο αύριο…

 

FFF_21 by Access Fashion

 

Access elliniki epanastasi

 

Η συλλογή FFF_21 (Fight For Freedom) της Access Fashion αντλεί έμπνευση από τον μεγάλο λαογραφικό πλούτο της Ελλάδας και μια συλλογική μνήμη της παράδοσης, αποτυπώνοντας στοιχεία του χθες σε ρούχα του σήμερα. Πανέμορφα, έθνικ μοτίβα αποτυπώνονται σε μίνι και μίντι φούστες, σεμιζιέ φορέματα, τοπ και μπλούζες, ολόσωμες φόρμες και αέρινες τουνίκ. Η εντυπωσιακή συλλογή περιλαμβάνει για πρώτη φορά και unisex κομμάτια, με μια σειρά από υπέροχα t-shirts, που φέρουν παραδοσιακά τυπώματα, ιδωμένα με μια σύγχρονη ματιά.

 

1821” by ZEUS + ΔΙΟΝΕ

 

zeus dione greek revolution

 

Με το ντεμπούτο του στη ZEUS + ΔΙΟΝΕ ο Marios Schwab αποτίει φόρο τιμής στα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Το παγκοσμίου φήμης ελληνικό brand τιμά το ιστορικό γεγονός με μια υπέροχη collection, με αναφορές σε λαϊκές και εθνικές φορεσιές των προγόνων μας, καθώς και στα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας. Η εορταστική συλλογή περιλαμβάνει επίσης μοναδικά κοσμήματα και σανδάλια, δια χειρός Ιλεάνας Μακρή και Ancient Greek Sandals, αντίστοιχα.

 

1821 Evolution by ergon MYKONOS

 

 

Η συλλογή 1821 EVOLUTION της ergon MYKONOS τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από το ξεκίνημα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Με πηγή έμπνευσης τους ήρωες και τις ηρωίδες της επανάστασης, η iconic συλλογή εξερευνά τρόπους σύνδεσης της ιστορικής παράδοσης με τη σύγχρονη πραγματικότητα, μέσα από ιδιαίτερα μοτίβα, αναπάντεχους χρωματικούς συνδυασμούς και πολυτελείς υφές.

 

Tsarouhia” by Grecian Chic

 

 

H Έλενα Ζουρνατζή σχεδιάζει τη limited συλλογή Tsarouhia”, γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ένα μεταξωτό φουλάρι και ένα extra long μεταξωτό Twilly, με printed τσαρούχια σε φωτεινούς χρωματικούς συνδυασμούς, είναι έτοιμα να κάνουν τα “βήματά” τους στην ιστορία!

 

1821 – 2021 “Bouboulina” capsule collection by Ancient kallos

 

Ancient Kallos epanastasi

 

Το brand Ancient Kallos, με την capsule collection “Bouboulina”, υμνεί και αντλεί έμπνευση από τη δυναμική μορφή της ηρωίδας και τιμά τη δύναμη και το ένστικτο της γυναίκας. Η έμπνευση για τα σχέδια της συλλογής είναι κυρίως η παραδοσιακή φορεσιά της Μπουμπουλίνας, με το χαρακτηριστικό λευκό neckline, η φουστανέλα στη θηλυκή της απόδοση και το γιλέκο “Fermeli” με τα χρυσά του κεντήματα.

 

1821 Anniversary Pouch by Callista crafts

 

Callista 1821

 

Για τον εορτασμό της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, η τσάνταπουγκί 1821 της Callista crafts αποτελεί μια σύγχρονη αποτύπωση της εθνικής φορεσιάς της Ελλάδας, της φουστανέλας. Τιμώντας την παραδοσιακή χειροτεχνία, κάθε τσάντα παρασκευάζεται από πολυτελές δέρμα και διακοσμείται με χειροποίητα, παραδοσιακά, ελληνικά στοιχεία σε συνεργασία με τη Νηματουργεία Μέντης-Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α.) του Μουσείου Μπενάκη.

 

Ελευθερία” by Elias Kafouros x Hermès

 

hermes greek revolution

 

Ο κορυφαίος γαλλικός οίκος Hermès υμνεί την Ελλάδα και την ιστορική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης με τη δημιουργία ενός μεταξωτού μαντηλιού, που φέρει την υπογραφή του διεθνούς Έλληνα εικαστικού Ηλία Καφούρου. Το μαντήλι εκπέμπει τη δύναμη της λέξης “Ελευθερία”, με φόντο χαρακτηριστικά τοπία της Ελλάδας. Στο κέντρο, το γράμμα “θήτα” παίρνει τη μορφή ενός γαλάζιου ματιού, αποτρέποντας την κακή τύχη. Το μαντίλι θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση και θα είναι διαθέσιμο στο κατάστημα της Hermès στην Αθήνα από τις 26 Μαρτίου 2021.

 

Superga X Konstantin Kakanias

 

superga kakanias

 

Το ιστορικό brand Kalogirou συμμετέχει στους εορτασμούς για την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με το δικό του δημιουργικό τρόπο. Με μια μοναδική συνεργασία μεταξύ του ιταλικού brand Superga και του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Κακανιά. Το limited edition υπόδημα με την εκκεντρική κυρία Τεπενδρή, την συναρπαστική περσόνα που έχει δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος Κακανιάς και έχει αποθεωθεί παγκοσμίως, αποτελείται από 200 αριθμημένα κομμάτια, τα οποία είναι διαθέσιμα διεθνώς αποκλειστικά στην Kalogirou.

 

1821 by Thalassa Collection

 

Thalassa Collection elliniki epanastasi

 

Και η Thalassa Collection εμπνέεται από τα 200 χρόνια Ελληνικής Επανάστασης και παρουσιάζει μια collection αφιερωμένη στην ιστορική επέτειο. Στη συλλογή “1821” περιλαμβάνονται μοναδικά, ολομέταξα μαντήλια, φουλάρια και γραβάτες, με μοτίβα που αποτυπώνουν τσαρούχια και τσολιάδες, σε αναπάντεχους χρωματικούς συνδυασμούς.

 

The Birds” by Laskarina collection

 

 

Αντλώντας έμπνευση από το ποίημα του Άγγελου Σικελιανού “Ωδή στον Μακρυγιάννη”, η θεσσαλονικιά σχεδιάστρια Ειρήνη Αραμπατζίδου δημιούργησε τη The Birds” collection. Η συλλογή αποτελεί την ωδή της σχεδιάστριας στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και αποτυπώνει μοτίβα πουλιών, “μπλεγμένα” με φούντες, υφάσματα, κεντήματα και κλωστές.

 
Προεδρία της Δημοκρατίας x Mary Katrantzou

 

katrantzou proedria dimokratias

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέθεσε στη διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου να φιλοτεχνήσει μια νέα σειρά δώρων εθιμοτυπίας της Προεδρίας. Μια γαλανόλευκη σημαία, ελληνικές γραμματοσειρές και αναφορές στον Μινωικό πολιτισμό συνθέτουν το “παζλ” έμπνευσης της δημιουργού. Όπως αναφέρει η σχεδιάστρια, “η συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι πολύ συγκινητική για μένα ως Ελληνίδα δημιουργός που ζει στο εξωτερικό. Είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη συνεργασία και μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι που να αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και την κα Πρόεδρο επάξια”.

 

Ellada” by Elena Chalati

 

 

Με έμπνευση από την Ελλάδα και την παράδοση, η σχεδιάστρια Elena Chalati κάνει ένα ιδιαίτερο mix and match, προσθέτοντας σύγχρονα στοιχεία σε κάθε της δημιουργία. Το παραδοσιακό τσιγκελάκι αποκτά μια πιο μοντέρνα διάσταση και πρωταγωνιστεί στα σχέδιά της. Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση γίνονται στοιχείο έμπνευσης για τον σχεδιασμό του headpiece “Elladaκαι των bracelets “Eleftheria” και “Τsarouchi”.

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin