Home / Good Life  / Η Ληστεία του Αιώνα με τον Τζέραρντ Μπάτλερ

Η Ληστεία του Αιώνα με τον Τζέραρντ Μπάτλερ

Η Ληστεία του Αιώνα – Den of Thieves. 

«Η Ληστεία του Αιώνα» είναι ένα σκοτεινό έπος εγκληματικότητας με φόντο το Λος Άντζελες. Εστιάζει στις συχνά αλληλένδετες ζωές μεταξύ της επίλεκτης ομάδας δράσης του Αστυνομικού Τμήματος και της πιο πανούργας ομάδας ληστών τραπεζών της Πολιτείας, καθώς οι τελευταίοι σχεδιάζουν μια φαινομενικά αδύνατη ληστεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων.

 

Σαρκασμός και εγκληματικότητα για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου και παραγωγού Κρίστιαν Γκούντεκαστ που δημιουργεί μία επική ταινία δράσης και περιπέτειας, αποτυπώνοντας την ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα σε ληστές και αστυνόμους. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο θρίλερ, που, σε αντιδιαστολή με την πιο λαμπερή και γκλαμουράτη όψη της πόλης του Λος Άντζελες, διαδραματίζεται στις νοτιότερες, εργατικές φτωχογειτονιές του με φόντο εργάτες, πανκιά, σκέιτερς, σέρφερς και συμμορίες και με μία ασύλληπτη πλοκή που ανεβάζει την αδρεναλίνη.

 

 

Ο γοητευτικός ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ, πρωταγωνιστεί στην περιπέτεια δράσης του σκηνοθέτη, υποδυόμενος τον Νικ Φλάναγκαν ή αλλιώς  «Big Nick», έναν διεφθαρμένο αστυνομικό του L.A.P.D. ο οποίος σκοπεύει να σταματήσει την ληστεία της συμμορίας των Merrimen.  Πλάι του ο διάσημος ράπερ 50 Cent ενσαρκώνει τον Levi Enson, έναν από τους τρεις πιο περιβόητους εγκληματίες, μέλος της συμμορίας των Merrimen που καταστρώνουν το μάλλον ανορθόδοξο αλλά μεγαλόπνοο σχέδιο να ληστέψουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων, στο κέντρο του Λος Άντζελες.  Την διάσημη τριάδα κλεφτών και μελών της συμμορίας, απαρτίζουν οι Πάμπλο Σράιμπερ και ο ηθοποιός-ράπερ Ο’Σι Τζάκσον Τζ.

 

 

Η αδίστακτη συμμορία, που η λέξη «φόβος» της είναι παντελώς άγνωστη, σκοπεύει να ληστέψει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων στο κέντρο του Λος Άντζελες και να αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά που φυλάσσονται με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως αυτά του Λευκού Οίκου. Η επίλεκτη ομάδα αστυνομικών του L.A.P.D. πρέπει να κάνει τα πάντα για να σταματήσει το τολμηρό σχέδιο των ληστών. 

 

 

Extra info για την ταινία.

Το σενάριο της ταινίας γράφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ενώ τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει πριν από περίπου 10 χρόνια. 

 

Ενώ οι περισσότεροι χαρακτήρες δεν άλλαξαν στο σενάριο, ο ρόλος του Ο’Σι Τζάκσον Τζ. έπρεπε να διαφοροποιηθεί λίγο, λόγω του νεαρού της ηλικίας του ηθοποιού ο οποίος γεννήθηκε το 1991.

 

Η ταινία γυρίστηκε ως επί το πλείστον στην Ατλάντα, παρόλο που η ιστορία διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ανάγκασαν τους παραγωγούς να επιλέξουν την Ατλάντα για τα γυρίσματα. 

 

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ, δήλωσε μεταξύ άλλων ενθουσιασμένος για την ταινία «Είναι μια εμπειρία που δεν θέλω να τελειώσει. Περνάω καλύτερα από ποτέ σε αυτή την ταινία και δεν θέλω με τίποτα να τελειώσει». 

 

 

 

 

Σκηνοθεσία και σενάριο: Κρίστιαν Γκούντεκαστ
Ηθοποιοί: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Έβαν Τζόουνς, 50 Cent

 

Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 18 Ιανουαρίου, από την Odeon.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!