Home / Good Life  / Η λίμνη Νάτρον αποτελεί ένα απόκοσμο θέαμα

Η λίμνη Νάτρον αποτελεί ένα απόκοσμο θέαμα

Η λίμνη Νάτρον αποτελεί ένα απόκοσμο θέαμα
Η κόκκινη λίμνη Νάτρον και τα θανατηφόρα της νερά.

Η λίμνη Νάτρον βρίσκεται στη βόρεια Τανζανία, κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Όμως δεν είναι μία συνηθισμένη λίμνη. Πρόκειται για μία αλκαλική λίμνη, με αφιλόξενα νερά που έχουν κόκκινο χρώμα, δημιουργώντας ένα θέαμα τουλάχιστον εντυπωσιακό. 

 

Η λίμνη Νάτρον αποτελεί ένα απόκοσμο θέαμα

Η λίμνη με τα κόκκινα νερά και τους σχηματισμούς απ’ το αλάτι.

 

Από τους γύρω λόφους φτάνουν σε αυτή νερά με ανθρακικό νάτριο και άλλα μέταλλα, μετατρέποντάς της σε μία αλκαλική λίμνη.  Τα νερά που μπορεί να φτάσουν σε θερμοκρασίες έως και στους 60 βαθμούς Κελσίου και είναι αρκετά καυστικά, με αποτέλεσμα να μπορούν να κάψουν το δέρμα ή τα μάτια των ζώων. Έτσι, τα νερά αυτά που είναι με απλά λόγια έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε ανθρακικό νάτριο και αλάτι, δεν είναι καθόλου φιλόξενα. 

Η Νάτρον δεν είναι φιλόξενος τόπος για τους έμβιους συνήθεις κατοίκους των λιμνών, αλλά αντίθετα είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.

 

Η λίμνη Νάτρον αποτελεί ένα απόκοσμο θέαμα

Από την έντονη εξάτμιση στη λίμνη σχηματίζεται νάτρον, ένα είδος σόδας, από το οποίο έχει πάρει και το όνομά της.

 

 

Παρόλα αυτά, στη “θανατηφόρα” λίμνη με το ph – που κινείται στα επίπεδα 9 έως 10,5 – δημιουργείται ζωή, καθώς αναπαράγονται περίπου 2,5 εκατομμύρια φοινικόπτερα, ένα μικρό είδος φλαμίνγκο. Ακόμη, ζει ένα μικρό είδος ψαριού, η αλκαλική τιλάπια.

 

Η λίμνη Νάτρον αποτελεί ένα απόκοσμο θέαμα Η λίμνη Νάτρον αποτελεί ένα απόκοσμο θέαμα

 

 

Η ιδιαίτερη αυτή λίμνη, έχει και ιδιαίτερο χρώμα, κόκκινο, το οποίο παίρνει από τα φύκια που υπάρχουν σε αυτή. Από τα φύκια αυτά επίσης παίρνουν το χρώμα τους και τα μικρά φλαμίνγκο που ζουν εκεί, καθώς τρέφονται με αυτά.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!