Home / Lifestyle  / Celebrities  / Η καταπληκτική Amy Adams στο προσκήνιο

Η καταπληκτική Amy Adams στο προσκήνιο

Η καταπληκτική Amy Adams στο προσκήνιο
Η υπέροχη ηθοποιός Amy Adams.

Όσα δεν γνώριζες για την ταλαντούχα ηθοποιό Amy Adams που φιγουράρει στο τοπ 10 των καλύτερων ταινιών του Netflix και αυτή την εβδομάδα. Είναι στις καλύτερες ταινίες για την ερμηνεία της στο φιλμ «Γυναίκα στο Παράθυρο» του Τζο Ράιτ.

 

 

Γεννήθηκε στην πόλη Βιτσέντζα της Ιταλίας από Αμερικάνους γονείς στις 20 Αυγούστου το 1974.

Έχει 6 αδέρφια και μεγάλωσε στο Castle Rock στο Colorado. Το πλήρες όνομά της είναι Amy Lou Adams.

Αν και Αμερικανίδα έχει νορβηγικές, αγγλικές, δανέζικες, ιρλανδικές και ελβετο-γερμανικές ρίζες.

Είναι φυσική ξανθιά και επειδή λατρεύει το κόκκινο χρώμα βάφει τα μαλλιά της.

Δεν σπούδασε υποκριτική, ούτε πήγε σε κάποια Δραματική Σχολή. Πριν γίνει ηθοποιός δούλευε σαν σερβιτόρα και πωλήτρια, σε θέατρα – εστιατόρια και σε μεγάλη αλυσίδα ρούχων.

Κάποια στιγμή απογοητεύτηκε προσπαθώντας να γίνει ηθοποιός και να πάρει κάποιον ρόλο που της ταίριαζε. Το πείσμα της δεν την άφησε να εγκαταλείψει και το 1999 κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με τη μαύρη κωμωδία “Διαγωνισμός Ομορφιάς”.

Το 2002 έρχεται ρόλος στο επιτυχημένο φιλμ ” Πιάσε Με Αν Μπορείς” και οι μετοχές της αρχίζουν να ανεβαίνουν. Έτσι, συμμετέχει σε πολύ περισσότερες ταινίες. 

Το 2007 ήρθε η στιγμή που έγινε ευρέως γνωστή από το σινεμά, όταν και πρωταγωνίστησε στην ταινία της Disney “Η Μαγεμένη”.  Η ταινία έγινε μεγάλη επιτυχία και η Amy Adams έλαβε για τον ρόλο της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου.  Από εκεί και πέρα η ηθοποιός γύριζε κάθε χρόνο παραπάνω από μία ταινίες, πολλές από τις οποίες είχαν εξαιρετική απήχηση στο κοινό και έλαβαν πολύ θετικά σχόλια από κριτικούς και ανθρώπους της τέχνης. Κάποιες από αυτές είναι το “Her”, “Μεγάλα Μάτια”, “Η Άφιξη”, “Νυκτόβια πλάσματα” και “Το Τραγούδι του Χιλμπίλη”.

Εξαιρετική επίσης είναι και η ερμηνεία της στην σειρά “Αιχμηρά Αντικείμενα” του HBO.

 

 

Είναι παντρεμένη με τον Darren Le Gallo, επίσης ηθοποιό και οδηγό rally. Έχουν αποκτήσει μαζί μία κόρη.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!