Home / Cozyhome  / Η καμπάνια της B&B Italia, ωδή στην πολυθρόνα Le Bambole

Η καμπάνια της B&B Italia, ωδή στην πολυθρόνα Le Bambole

H νέα καμπάνια της B&B Italia αποτίει φόρο τιμής στην εμβληματική πολυθρόνα Le Bambole του Mario Bellini, που κλείνει φέτος 50 χρόνια.

Η B&B Italia εξακολουθεί να επιβεβαιώνει την επιτυχημένη της συνεργασία με τον Βρετανό φωτογράφο Rich Stapleton,.για τη δημιουργία της νέας καμπάνιας της, που αποτίει φόρο τιμής στην iconic πολυθρόνα Le Bambole του Mario Bellini και στην ριζικά ανανεωμένη εκδοχή της για την 50η επέτειό της.

 

Le Bambole

Creative Direction & Photography Rich Stapleton

 

Το Desert One House στο Palm Springs της Καλιφόρνια, σχεδιασμένο από τον Jim Jennings AIA το 2005, αποτέλεσε το ιδανικό, γεωμετρικό και μονοχρωματικό αρχιτεκτονικό σκηνικό. Η αισθητική αυτού του στυλάτου σπιτιού των μέσων του αιώνα, με τις καθαρές γραμμές, την επίπεδη οροφή, τους πανύψηλους τσιμεντένιους τοίχους και τις συρόμενες γυάλινες πόρτες, αναδεικνύει τη μαλακή φύση της πολυθρόνας Le Bambole και του τριθέσιου καναπέ Granbambola.

 

Κι όμως, η έρημος της Νότιας Καλιφόρνια εκφράζει ένα είδος αισθησιασμού και “συνομιλεί” με τη Le Bambole με έναν ακατέργαστο, στοιχειώδη τρόπο, με την περιβάλλουσα ξηρή ζέστη, την έκταση του γαλάζιου ουρανού, τις οργανικές φόρμες των κοντινών βουνών San Jacinto…

 

Le Bambole

Creative Direction & Photography Rich Stapleton

 

Επεκτείνοντας τη “γλώσσα” του τοπίου της ερήμου, ογκόλιθοι εμπνευσμένοι από το έργο των καλλιτεχνών Lee Ufan και Michael Heizer επιβεβαιώνουν την ένταση και τη συνέργεια του σχεδίου, μέσα στο αρχιτεκτονικό και περιβαλλοντικό του σκηνικό. Η σκόπιμη τοποθέτηση των ογκόλιθων υποδηλώνει ότι το Le Bambole είναι ένα γλυπτικό έργο από μόνο του, στο οποίο μπορείτε να βυθιστείτε και να χαλαρώσετε.

 

Le Bambole

 

Η ιστορία της Le Bambole

Αποτελεί κομμάτι της Le Bambole series, που πρωτοσχεδιάστηκε το 1972 και κέρδισε το βραβείο Compasso d’Oro το 1979. Χαρακτηριστικό δείγμα της διαχρονικής αισθητικής και μία από τις πιο ιδιαίτερες εκφράσεις της Made in Italy αριστείας,.συνδυάζει την έρευνα και τη δημιουργική διάθεση. Η Le Bambole έχει δώσει μια μοναδική “απάντηση” στο κομμάτι των καθιστικών. Αυτό που την κάνει ξεχωρισή είναι η εμφανής απουσία μιας συμπαγούς κατασκευής,.η εξαιρετική φυσικότητα του σχήματος και ο συνδυασμός άνεσης, απαλότητας και ελαστικότητας.

 

Η νέα εκδοχή

Εκεί που η αρχική κατασκευή βασιζόταν σε μεταλλική κατασκευή ενσωματωμένη σε πολυουρεθάνη,.τώρα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τελευταίας γενιάς, ξεκινώντας από το ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο,.το οποίο χαρίζει δομή. Πρόκειται για ένα βιώσιμο project, χάρη στην επιλογή των υλικών και τη μέθοδο κατασκευής,. που επιτρέπει στα εξαρτήματα της Le Bambole να αποσυναρμολογούνται πλήρως και, επομένως, να ανακυκλώνονται εύκολα.

 

Le Bambole

 

Λίγα λόγια για τον σχεδιαστή

Σχεδιαστής της σειράς είναι ο Mario Bellini, ένας παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας και designer. Έλαβε το Golden Compass Award συνολικά 8 φορές,.ενώ 25 από τα έργα του περιλαμβάνονται στη μόνιμη συλλογή του MoMA της Νέας Υόρκης,.το οποίο του αφιέρωσε μια προσωπική ρετροσπεκτίβα το 1987. Διετέλεσε εκδότης του περιοδικού Domus (1985-1991) και έχει σχεδιάσει αμέτρητες εκθέσεις τέχνης,.σχεδίου και αρχιτεκτονικής όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.

 

Το 2015 η Τριενάλε του Μιλάνου του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο για την καριέρα του στην αρχιτεκτονική.και το 2017 του αφιέρωσε μια αναδρομική έκθεση,.που τότε αποτέλεσε αντικείμενο παγκόσμιας περιοδείας. Από το 1980, έχει αφοσιωθεί κυρίως στην αρχιτεκτονική.με πολυάριθμες δημιουργίες κύρους, όπως το Portello Trade Fair στο Μιλάνο, το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Villa Erba στο Cernobbio (Κόμο),.το Tokyo Design Center στην Ιαπωνία, η Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας στο Μελβούρνη,. Τμήμα Ισλαμικής Τέχνης στο Λούβρο στο Παρίσι, το νέο Συνεδριακό Κέντρο του Μιλάνου, ο νέος διεθνής αεροσταθμός Τ3 στη Ρώμη Fiumicino κ.ά.

 

Μεταξύ των έργων που “τρέχει” σήμερα είναι το “Bin-County Project”, μια νέα πόλη για ψυχαγωγία,.αθλητισμό και πολιτισμό στην περιοχή Harbin στην Κίνα (2018-2023) και το οικιστικό πολιτιστικό.και αθλητικό συγκρότημα “Oasis” στην περιοχή του Κόλπου (2014-2022).

 

www.bebitalia.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath