Home / Wellness  / Health  / Η θαυματουργή κολοκύθα!

Η θαυματουργή κολοκύθα!

Η θαυματουργή κολοκύθα!
Κολοκύθα: ποια είναι τα οφέλη της

Καθώς το Halloween πλησιάζει για τους Αμερικανούς, μας ήρθε στο μυαλό η κολοκύθα… αυτή τη φορά όμως, όχι για τον τρομακτικό της ρόλο, αλλά για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε μας τους Έλληνες, όμως τα οφέλη της είναι τεράστια. Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της αναζωογονούν τα κύτταρα της επιδερμίδας, ενώ οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει μας οδηγούν στη σκέψη πως πρέπει να την εντάξουμε άμεσα στη διατροφή μας.

Καλή πηγή βιταμίνης Α

Η κολοκύθα είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει την υγεία των ματιών και ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν θέλετε λοιπόν να θωρακίσετε τα μάτια σας και να μην αρρωσταίνετε συχνά, προτιμήστε την!

Η θαυματουργή κολοκύθα!

Τα ευεργετικά καροτενοειδή

Η κολοκύθα οφείλει το ζωηρό πορτοκαλί της χρώμα στα καροτενοειδή που δρουν ως «εκκαθαριστές» των ελευθέρων ριζών. Τα καροτενοειδή προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και όπως μελέτες δείχνουν, αδρανοποιούν μεταλλαξιογόνες και καρκινογόνες ουσίες βοηθώντας στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και άλλων λοιμώξεων.

Είναι superfood

H κολοκύθα χαρακτηρίζεται και ως υπερτροφή γιατί είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Β1, Β3, Β5, Β6, C , παρέχει τα πολύτιμα στον οργανισμό Ω3 λιπαρά οξέα, διαθέτει κάλιο που βοηθά στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών και την ισορροπία των υγρών του σώματος, καθώς και ένα ισχυρό αντιοξείδωτικό σύμπλεγμα βιταμινών από θειαμίνη, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, ριβοφλαβίνη, χαλκό και μαγγάνιο που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!