Home / Cozyhome  / Architecture  / Η εντυπωσιακή ροζ σκάλα σε σχεδιασμό των MVRDV

Η εντυπωσιακή ροζ σκάλα σε σχεδιασμό των MVRDV

Το αρχιτεκτονικό γραφείο των MVRDV ανέλαβε τον σχεδιασμό ενός ιδιαίτερου δημόσιου έργου, μιας εντυπωσιακής εξωτερικής σκάλας σε ροζ χρώμα!

 

Το διάσημο ολλανδικό, αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV σχεδίασε μία γιγάντια, ροζ σκάλα, η οποία οδηγεί στο ψηλότερο σημείο του Het Nieuwe Instituut στο Rotterdam. Εκεί θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα στο ίδιο ακριβώς χρώμα.

 
Λίγα λόγια για το Podium

Η ταράτσα του Het Nieuwe Instituut αποκτά νέο χαρακτήρα αυτό το καλοκαίρι. Το Podium βρίσκεται σε ύψος 29μ. και μπορεί κανείς να μεταβεί σε αυτό, χάρη στην άκρως εντυπωσιακή ροζ σκάλα των 143 σκαλοπατιών.

 

skala

 

Οι MVRDV σχεδίασαν έναν χώρο 600 τ.μ στην κορυφή του κτιρίου, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα στο κοινό, να αντικρίσει το Het Nieuwe Instituut από μία πολύ διαφορετική σκοπιά.

 

Το ροζ  Podium θα ανοίξει τις πόρτες του την 1η Ιουνίου, ως η “καρδιά” του Rotterdam Architecture Month Festival και θα συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες μέχρι τις 17 Αυγούστου. Στην τεράστια έκταση των 600 τ.μ θα φιλοξενηθούν πολλά events και συγκεντρώσεις, ενώ οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν τη μοναδική θέα της πόλης.

 

Η επιφάνεια του Podium θα επενδυθεί από ανακυκλώσιμα υλικά. Θα μπορεί κανείς να μεταβεί σε αυτό είτε από τη σκάλα είτε από ένα προσωρινό ασανσέρ, που πρόκειται να τοποθετηθεί.

 

skala

skala

 

Η έκθεση “The Living Archive of a Studio”, σε συνεργασία των MVRDV και του HNI θα φιλοξενηθεί στην ταράτσα, παρουσιάζοντας παλιότερες δουλειές των αρχιτεκτόνων. Το Het Nieuwe Instituut έχει ως στόχο να επεκτείνει τη γνώση του κόσμου γύρω από την αρχιτεκτονική. Επιπλέν, το Podium είναι ένα δείγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούν να διαμορφωθούν οι αστικές ταράτσες, μεταρέποντάς τις σε οάσεις πρασίνου και νερού για τους πολίτες.

 

Πηγή και φωτογραφίες: Dezeen

www.mvrdv.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath