Home / Good Life  / Art & Culture  / Η εντυπωσιακή εγκατάσταση του Damien Hirst στα χιονισμένα τοπία της Ελβετίας!

Η εντυπωσιακή εγκατάσταση του Damien Hirst στα χιονισμένα τοπία της Ελβετίας!

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Damien Hirst εγκαινιάζει την έκθεση “Mental Escapology”, στις 28 Φεβρουαρίου στο St. Moritz της Ελβετίας. Περισσότερα από 40 έργα του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη θα παρουσιαστούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Δύο ιστορικά κτίρια θα φιλοξενήσουν τα έργα του: το νεοκλασικό Forum Paracelsus στο St. Moritz Bad και η Προτεσταντική Εκκλησία στο κέντρο του St. Moritz.

 

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της έκθεσης είναι τα τρία υπαίθρια γλυπτά μεγάλης κλίμακας. Το γλυπτό “The Monk” (2014) έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της παγωμένης λίμνης St. Moritz και το “Two Figures with a Drum” (2013) στη νοτιοδυτική άκρη της λίμνης. Το χάλκινο γλυπτό “Temple” (2008) απεικονίζει ένα μοντέλο ανατομίας και έχει εγκατασταθεί έξω από το ξενοδοχείο Waldhaus Am See. Τέλος, το έργο “Proteus” (2012) απεικονίζει τον θεό της θάλασσας από την ελληνική μυθολογία και θα παρουσιαστεί έξω από την Προτεσταντική Εκκλησία.

 

Επιπλέον, ο Damien Hirst παρουσιάζει τα εμβληματικά έργα του από τις σειρές: “Natural History”, “Spot Paintings”, “Butterfuly Colour Paintings”, και “Mental Escapology” – το οποίο τον ενέπνευσε για τον τίτλο της έκθεσης.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη μοναδική έκθεση εδω!

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein