Home / Good Life  / Art & Culture  / Η εντυπωσιακή ανδρομική της Yayoi Kusama στο Βερολίνο

Η εντυπωσιακή ανδρομική της Yayoi Kusama στο Βερολίνο

Το Gropius Bau παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη ανδρομική της Yayoi Kusama στο Βερολίνο. Περιλαμβάνει έργα των ογδόντα ετών της καριέρας της, ενώ προσφέρει πολυάριθμες τρέχουσες δραστηριότητες και μια νέα αίθουσα infinity room.

 

 

 

Η έκθεση με τίτλο «ένα μπουκέτο αγάπης που είδα στο σύμπαν» υπενθυμίζει τα πρώτα εκθεσιακά έργα της Yayoi Kusama στη Γερμανία και στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1960 και στις ΗΠΑ και στην Ασία από το 1950- 1980. Πρώιμοι πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, εγκαταστάσεις, βίντεο, εικόνες μεγάλης κλίμακας εκτίθενται στους δύο ορόφους του gropius bau. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πρωτοποριακό χαρακτήρα των μορφών της και το υλικό των ταινιών που γύρισε τα τελευταία 80 χρόνια.

 

 

 

 

Η Yayoi Kusama είναι μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες καλλιτέχνιδες του κόσμου, με σήμα κατατεθέν της τα πουά μοτίβα. Επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το άγχος της και πολλά από τα έργα της έγιναν ο τρόπος έκφρασης των ψυχικών προβλημάτων της. 

 

 

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για την έκθεση εδώ!

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein