Home / Good Life  / Η δροσερή σαγκρία με ρόδι (συνταγή)

Η δροσερή σαγκρία με ρόδι (συνταγή)

Η δροσερή σαγκρία με ρόδι (συνταγή)
Θα σας ανακηρύξει μεμιάς επιτυχημένο bartender. 

Αν αγαπάτε την ισπανική σαγκρία τότε θα ενθουσιαστείτε με την γρήγορη συνταγή για σαγκρία με ρόδι, που είναι αφενός ιδιαίτερα γευστική και αφετέρου εύκολη στην εφαρμογή της. Γλυκιά και νόστιμη, η σαγκρία από ρόδι, αποτελεί ένα σούπερ ποτό που μπορείτε να καταναλώσετε μόνοι σας ή να προσφέρετε στους καλεσμένους σας και να τους εντυπωσιάσετε. Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή και σε μόλις 10 λεπτά θα έχετε φτιάξει τη σαγκρία που θα σας μετατρέψει σε σούπερ bartenders. 

 

Η δροσερή σαγκρία με ρόδι (συνταγή)

 

 

Τα υλικά που χρειάζεστε: 

1 μπουκάλι ημίγλυκο λευκό κρασί

1 ½ κούπα χυμό ροδιού

¾ κούπας λικέρ πορτοκάλι 

χυμό από ένα πορτοκάλι

1 πορτοκάλι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

½ κούπα σπόρια ροδιού

φύλλα μέντας 

1 μπουκάλι αφρώδες Moscato 

πάγο

2 μήλα κομμένα σε λεπτέ φέτες 

Stick κανέλας (προαιρετικά για το σερβίρισμα) 

 

 

Η δροσερή σαγκρία με ρόδι (συνταγή)

 

 

Πώς θα την φτιάξετε: 

Εφοδιαστείτε με μία μεγάλη κανάτα γιατί η ποσότητα των μερίδων είναι περίπου 8 με 10 ποτήρια και μέσα σε αυτήν προσθέστε για αρχή το λευκό κρασί, τον χυμό ροδιού, το λικέρ πορτοκάλι και τον φρεσκοστυμμένο πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέστε τα σπόρια ροδιού, τις φέτες πορτοκαλιού, τις φέτες μήλου και τα φύλλα μέντας και ανακατέψτε καλά. Έπειτα βάλτε την κανάτα στο ψυγείο. 

 

Για το σερβίρισμα:

Διαλέξτε τα αγαπημένα σας χαμηλά ποτήρια και γεμίστε τα με πάγο. Στη συνέχεια βάλτε μέσα την κρύα σαγκρία και ολοκληρώστε την παρουσίασή της με φύλλα μέντας και τα sticks κανέλας. Η γευστική σαγκρία σας είναι έτοιμη για σερβιρίσμα. Απολαύστε, (πάντα με μέτρο). 

 

 

Πηγή: www.popsugar.com

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!