Home / Cozyhome  / Η γκαλερί æquō παρουσιάζει design αντικείμενα του Cédric Courtin

Η γκαλερί æquō παρουσιάζει design αντικείμενα του Cédric Courtin

Oι δερμάτινες design δημιουργίες του Cédric Courtin έχουν παρουσιαστεί σε πασαρέλες υψηλής ραπτικής, όπως Chanel, Celine, Burberry και Louis Vuitton.

 

Η design gallery æquō βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Colaba στη Βομβάη. Άνοιξε τις πόρτες της στις αρχές της χρονιάς και έχει ως όραμα να φέρει κοντά δημιουργούς, designers και τεχνήτες, για τη δημιουργία bespoke επίπλων και αντικειμένων.

 

Το όνομα του ιδρυτή των εργαστηρίων Ateliers Courtin με έδρα τη ζώνη Pondicherry-Auroville, Cédric Courtin, ήταν για πολύ καιρό ένα προσεκτικά φυλαγμένο μυστικό του κόσμου της μόδας. Με παγκόσμια φήμη ως ένα από τα πιο καινοτόμα ατελιέ πολυτελείας, έχει συνεργαστεί με έναν σημαντικό κατάλογο καλλιτεχνικών διευθυντών, συχνά σε εξαιρετικά περιορισμένης έκδοσης κομμάτια πασαρέλας.

 

 

Η Tarini Jindal Handa, ιδιοκτήτρια της γκαλερί æquō συνάντησε για πρώτη φορά το έργο του Cédric σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από μερικά χρόνια σε γνωστό περιοδικό γύρω από το design.

 

Ο ίδιος είναι γνωστός για την έρευνα και την ανάπτυξή του σε τεχνικές γύρω από τη δερμάτινη κατασκευή, με τις design δημιουργίες του να έχουν παρουσιαστεί σε πασαρέλες υψηλής ραπτικής, όπως Chanel, Celine, Burberry και Louis Vuitton.

 

 

 

Για την πρώτη του συλλογή για το æquō, ο Courtin τύλιξε ένα σύνολο αγγείων σε αστραφτερές δερμάτινες λωρίδες, χρησιμοποιώντας τη δεξιοτεχνία ως μέσο, ​​μέθοδο και μήνυμα. Εφάρμοσε το δερμάτινο περιτύλιγμά του σε μια σειρά αντικειμένων. Οι φόρμες που χρησιμοποιούνται ως δερμάτινα καλούπια κατά τη δημιουργία πρωτοτύπων του Courtin, οι οποίες συνήθως αφαιρούνται στο τέλος της διαδικασίας διαμόρφωσης, εμπνέουν τη σύντηξη του υλικού.

Για παράδειγμα, ένα ξύλινο σκαμπό παρουσιάζει διάφορες μορφές “στολισμού”, καθεμία από τις οποίες είναι προσαρμοσμένη με ακρίβεια ραπτικής.

 

 

 

Κάθε κομμάτι στη δερμάτινη παρέμβαση του Courtin παρουσιάζει μια διαφορετική τεχνική, που προέρχεται από το σπάνιο αρχείο του. Τα κρόσια, το πλέξιμο, το ανάγλυφο, το πλέξιμο και η πλέξη του καλαθιού χρησιμοποιούνται όλα σε νέα φινιρίσματα.

 

Photos: Talib Chitalwala

 

www.aequo.in

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath