Home / Wellness  / Health  / Η αντιμετώπιση της βαρηκοΐας σύμμαχος για την πρόληψη της άνοιας

Η αντιμετώπιση της βαρηκοΐας σύμμαχος για την πρόληψη της άνοιας

ακουστικά βαρηκοΐας
Η “κρυφή” ασθένεια της βαρηκοΐας αφορά περίπου 1/5 ενήλικες, με τους περισσότερους από αυτούς να καθυστερούν να αναζητήσουν θεραπεία. Η Ακοολόγος Σταματία Σταϊκούδη προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες για ακουστικά βαρηκοΐας,.που θα προσφέρουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής και θα γίνουν ισχυρός σύμμαχος για την πρόληψη της άνοιας.

 

Η Σταματία Σταϊκούδη, GDip MSc BSc(Hons) RCCP HCPC, διπλωματούχος Ακοολόγος, προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές και υπηρεσίες για ακουστικά προβλήματα σε παιδιά και ενήλικες. Έχοντας έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αναλαμβάνει ασθενείς με βαρηκοΐα,.καθοδηγώντας τους στην κατάλληλη επιλογή ακουστικών βαρηκοΐας.

 

Παρά το γεγονός ότι η βαρηκοΐα είναι μία αρκετά συχνή πάθηση, πολλές φορές οι ασθενείς, αλλά και οι γύρω τους, δεν αντιλαμβάνονται πάντοτε ότι υπάρχει. Σύμφωνα με παγκόσμια δεδομένα, η απώλεια ακοής είναι η 3η πιο συχνή πάθηση των μεγαλύτερων σε ηλικία ενηλίκων,.με τα άτομα που πάσχουν από αυτήν να καθυστερούν κατά μέσο όρο 7-10 χρόνια να αναζητήσουν θεραπεία, ενώ το 80% των ασθενών ηλικίας 55-74 ετών, που θα μπορούσε να ωφεληθεί από ακουστικά βαρηκοΐας, δεν τα χρησιμοποιεί.

 

 
Ποια είναι τα συμπτώματα της βαρηκοΐας;
  • Ανεβάζετε την ένταση της τηλεόρασης, σε σημείο που να ενοχλούνται οι άλλοι
  • Συχνά ζητάτε από τους άλλους να επαναλάβουν αυτό που είπαν ή γίνονται καβγάδες και παρεξηγήσεις γιατί καταλάβατε ελλιπώς ή καθόλου
  • Αντιλαμβάνεστε βουητό στ’ αυτιά σας, που σας προκαλεί ενόχληση
  • Αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο να παρακολουθήσετε συνομιλίες σε θορυβώδες περιβάλλον
  • Δεν ακούτε καθαρά στο τηλέφωνο

 

Για την αποκατάσταση αυτής της “κρυφής” πάθησης, είναι σημαντικό να αναζητήσετε λύση, το συντομότερο δυνατόν. Εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, η γρήγορη αντιμετώπιση της βαρηκοΐας συμβάλλει στη διατήρηση των καλών επιπέδων των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου.

 

Τα ακουστικά βαρηκοΐας σύμμαχος στην πρόληψη της άνοιας

Πέρα από τις δυσκολίες στην καθημερινότητα, η βαρηκοΐα μπορεί αποδεδειγμένα να ενισχύσει τον κίνδυνο της άνοιας. Σύμφωνα με πληθώρα μελετών, οι ενήλικες που πάσχουν από βαρηκοΐα οποιουδήποτε βαθμού, η οποία μένει χωρίς αποκατάσταση για πολύ καιρό, έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας από ό,τι οι ενήλικες με φυσιολογική ακοή. Αυτό οφείλεται στη μειωμένη νευρολογική δραστηριότητα στον εγκέφαλο, λόγω της βαρηκοΐας, που με τον καιρό προκαλεί ατροφία στους νευρώνες του εγκεφάλου, που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

 

Αντίστοιχες έρευνες απέδειξαν πως τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας περισσότερο από την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Αυτό συμβαίνει διότι τα ακουστικά βαρηκοΐας, μέσω των ηχητικών πληροφοριών,.με τις οποίες τροφοδοτούν τον εγκέφαλο, αναγκάζουν τον εγκέφαλο να δουλεύει πλήρως και ανελλιπώς. Σύμφωνα με μελέτη της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ο κίνδυνος άνοιας είναι πενταπλάσιος σε άτομα με βαριάς μορφής βαρηκοΐα, τριπλάσιος σε άτομα με μέτριας μορφής βαρηκοΐα και διπλάσιος για όσους έχουν ήπιας μορφής βαρηκοΐα.

 

 
Η επιλογή των ακουστικών βαρηκοΐας γίνεται με βάση:
  • Τον τύπο, τον βαθμό και την αιτιολογία της βαρηκοΐας σας
  • Τον τρόπο ζωής, τα ενδιαφέροντα και τις επικοινωνιακές ανάγκες σας
  • Το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε
  • Το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε

 

Η γρήγορη αντιμετώπιση της νόσου και η σωστή επιλογή ακουστικών βαρηκοΐας.είναι το “κλειδί” για μία καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα πιο υγιές μέλλον. 

 

Σταματία Σταϊκούδη, Ακοολόγος, GDip MSc BSc(Hons) RCCP HCPC

Θεσσαλονίκη: Εθνικής Αμύνης 32Α (είσοδος από Δημ. Μαργαρίτη, 2ος Όροφος)

Αθήνα: Ο Κόσμος της Ακοής, Ελευθ. Βενιζέλου 17, Μελίσσια

Τ: +30 697 382 2969

akoustikastaikoudi.gr

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?