Home / Cozyhome  / Architecture  / Η Αντιγόνη Καραμπατζού αναδεικνύει τη δυναμική της αρχιτεκτονικής συνέπειας

Η Αντιγόνη Καραμπατζού αναδεικνύει τη δυναμική της αρχιτεκτονικής συνέπειας

Αντιγόνη Καραμπατζού
Πώς μπορεί ένα αδιάφορο, εργολαβικό σπίτι να μετουσιωθεί σε μία σύγχρονη κατοικία υψηλής αισθητικής, με συνοχή και προσωπικότητα; Η αρχιτέκτονας Αντιγόνη Καραμπατζού δίνει την απάντηση, μέσα από το νέο της project.

 

Ένα εργολαβικό διαμέρισμα δύο επιπέδων, με μία minimum απόδοσης αισθητική, μεταμορφώθηκε σε μία απόλυτα updated κατοικία, που ξεχωρίζει για την αισθητική καθαρότητά της. Στην αρχική του μορφή, ο χώρος δεν είχε απόλυτη και ορθογωνισμένη αρχιτεκτονική. Αντιθέτως, άφηνε εμφανή πολλά structural στοιχεία, τα οποία δεν ήταν συντονισμένα με την τοιχοποιία. Επεμβαίνοντας διακριτικά στο περίγραμμα και γενναία σε όλη την εσωτερική διάρθρωση του διαμερίσματος, η αρχιτέκτονας Αντιγόνη Καραμπατζού κατόρθωσε να δώσει μία απόλυτα σύγχρονη και ενιαία ταυτότητα σε κάθε γωνιά του.

 

Καραμπατζού

 

Το διαμέρισμα αρθρώνεται σε δύο επίπεδα, που επικοινωνούν μέσω σκάλας. Στο κάτω επίπεδο φιλοξενούνται οι χώροι διαβίωσης (σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία και WC), ενώ στο πάνω βρίσκονται το master bedroom, δύο υπνοδωμάτια και το κεντρικό μπάνιο της κατοικίας. Κομψά, contemporary έπιπλα, με την υπογραφή ποιότητας της Malle Living Interiors, επιλέχθηκαν για τον χώρο του καθιστικού και της τραπεζαρίας, ενώ τα δάπεδα ντύθηκαν με φυσικό ξύλο δρυός.

 

Αντιγόνη Καραμπατζού

 

Κεντρικό στοιχείο για το concept του νέου σχεδιασμού ήταν η συνέπεια, η οποία επιτεύχθηκε ευρηματικά μέσω του χειροποίητου διακοσμητικού επιχρίσματος. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ARTMix εφάρμοσε μία ειδική βαφή, που δημιουργεί σκιάσεις μέσα από διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος. Το διακοσμητικό επίχρισμα εφαρμόστηκε σε όλους τους χώρους, από το σαλόνι και το κλιμακοστάσιο μέχρι τα υπνοδωμάτια, αλλά και σε επιλεγμένες ξύλινες κατασκευές, όπως η γκαρνταρόμπα της εισόδου και οι πόρτες του κάτω επιπέδου, δίνοντας την αίσθηση της οπτικής συνέχειας και της απόλυτης συνοχής στη συνολική εικόνα της κατοικίας. Σε αυτό το chic and elegant “παιχνίδι” του ton-sur-ton εντάχθηκαν αρμονικά όλα τα υλικά του interior design.

 

custom κατασκευές

 

Custom κατασκευές, όπως η εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα της εισόδου, δημιουργήθηκαν από την Καραπιπερίδης – Παρίτσης, για να καλύψουν τις ανάγκες αποθήκευσης. Παρότι τα υλικά διαφέρουν μεταξύ τους και το διαμέρισμα είναι περιορισμένων τετραγωνικών, η ενοποίηση της αισθητικής μέσω της χρωματικής συνέχειας δημιουργεί την αίσθηση ότι οι χώροι του είναι μεγαλύτεροι.
 

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο σχεδιασμός της κουζίνας, η οποία αρθρώθηκε γύρω από μία εντυπωσιακή κεντρική νησίδα. Στη μία πλευρά της, τη δρύινη, τοποθετήθηκαν όλα τα ψηλά στοιχεία της κουζίνας (ψυγείο, φούρνος και αποθηκεύσεις). Στην άλλη πλευρά της, επιλέχθηκαν λάκες σε χρωματική συνοχή με τους τοίχους, που φιλοξενούν επιπλέον χώρους αποθήκευσης.

 

Αντιγόνη Καραμπατζού

 

Η χρωματική συνέχεια επεκτείνεται μέσω του κλιμακοστασίου και στο δεύτερο επίπεδο της κατοικίας. Στη master bedroom, στην πλάτη του κρεβατιού, αρθρώθηκαν κάθετα πάνελ από φυσικό ξύλο δρυός, πίσω από τα οποία “κρύφτηκε” το dressing room του ζευγαριού. Στις άλλες δύο κρεβατοκάμαρες, που προορίζονται για τα νεότερα μέλη της οικογένειας, δόθηκε έμφαση στους αποθηκευτικούς χώρους, με τη δημιουργία wall-to-wall ντουλαπών, σε κατασκευή της Καραπιπερίδης – Παρίτσης.

 

 

Μία διαφορετική τεχνοτροπία επιλέχθηκε για τους υγρούς χώρους. Εδώ εφαρμόστηκε μία βαφή που περιέχει χαλαζιακή άμμο, για να δώσει ένα ανάγλυφο αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό επιτεύχθηκε ένας άψογος συντονισμός με τα εντυπωσιακά στοιχεία πωρόλιθου.από τη Material Projects & More στο κεντρικό μπάνιο και του statement μασίφ πέτρινου νιπτήρα από την G. Zartaloudis στο WC του κάτω επιπέδου.

 

Αντιγόνη Καραμπατζού

 

Το συνολικό αποτέλεσμα; Μία ξεκάθαρα οργανωμένη, καλαίσθητη και φιλόξενη κατοικία, η οποία μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας που την απολαμβάνει!

 

Credits:

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός – Interior Design: Αντιγόνη Καραμπατζού

Π. Π. Γερμανού 15, Θεσσαλονίκη, Τ. 231 026 0550

Φωτογραφίες: Στέφανος Τσακίρης

Έπιπλα: Malle Living Interiors

Ξύλινες επενδύσεις – Κατασκευές: Καραπιπερίδης – Παρίτσης

Χειροποίητα διακοσμητικά επιχρίσματα: ARTMix

Πλακίδια – Είδη υγιεινής: Material Projects & More

Μασίφ πέτρινος νιπτήρας WC: G. Zartaloudis

Κουζίνα: Deloudis

Δάπεδα – Σκάλα: Georgiadis Parquetry

Κουρτίνες: Cripe

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin