Home / Cozyhome  / Η αβάσταχτη γοητεία του μαξιμαλισμού

Η αβάσταχτη γοητεία του μαξιμαλισμού

cozy vibe design home maximalism

Μια κατοικία στη Θεσσαλονίκη μας γοητεύει με τη θεατρικότητα και τη διακοσμητική τόλμη της.

 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ACΤ, με επικεφαλής τον I.Τσιφτελίδη, επιμελήθηκε την ανακαίνιση των χώρων, προσπαθώντας να ενισχύσει τα δομικά στοιχεία της υπάρχουσας κατοικίας με αρχιτεκτονικά πρότυπα τις εποχής. Με στόχο την επίτευξη ενός αρμονικού περιβάλλοντος, δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη “πλέξη” παρελθόντος-παρόντος. Έτσι, vintage έπιπλα και περίτεχνες γύψινες λεπτομέρειες συνυπάρχουν με μοντέρνα πλακίδια, εντυπωσιακές ταπετσαρίες και λαμπτήρες led.

 

Σαν μια “επανάσταση” ενάντια στην αφαιρετικότητα του μινιμαλισμού, αναβιώνει vintage ¨θησαυρούς” που παίρνουν θέση στους χώρους, ως αναπόσπαστα κομμάτια της μαξιμαλιστικής αισθητικής της.

 

Στο σαλόνι art-deco στοιχεία κλέβουν την προσοχή μας, με έντονες αισθητικές “παραπομπές” σε βασικά γνωρίσματα ενός νεοκλασικού. Πάνω στις κατάλευκες επιφάνειες, ξεπροβάλλουν εντυπωσιακά γύψινα ( custom κατασκευή Material World), ενώ τα έπιπλα-αντίκες από σκούρο καφέ ξύλο, φιλοξενούν κρυστάλλινα και vintage αντικείμενα. Τα πλακίδια σε απομίμηση μαρμάρου, που διατρέχουν όλο τον χώρο της σαλοτραπεζαρίας, αποπνέουν πολυτέλεια και κομψότητα.

 

cozy vibe design home maximalism

 

Η κεντρική ροτόντα μπαρόκ αισθητικής κυκλώνεται από καρεκλοπολυθρόνες που έχουν επενδυθεί με βελούδινο ύφασμα σε πράσινη κυπαρισσί και aqua απόχρωση, δημιουργώντας τελικά ένα mix’n’match διακοσμητικό αποτέλεσμα. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος ο κρυστάλλινος πολυέλαιος που δεσπόζει πάνω από την τραπεζαρία και ακολουθεί τις ίδιες γραμμές με τις λευκές απλίκες που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά στον ενιαίο χώρο.

 

Στα έπιπλα του σαλονιού επικρατεί το βελούδο, με τα μαξιλάρια να υιοθετούν τον κομψό συνδυασμό του πράσινου-μοβ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την παρουσία του floral. Στο βαθύ σμαραγδί πράσινο κινούνται και τα πολυτελή ριντό, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρωματική ισορροπία του χώρου.

 

cozy vibe design home maximalism

Το ξυλόγλυπτο βοηθητικό τραπεζάκι φιλοξενεί μια αρχαία προτομή, αποτίοντας φόρο τιμής στο νεοκλασικό στυλ.

 

cozy vibe design home maximalism

 

Και ο χώρος της κρεβατοκάμαρας ακολουθεί το vintage στυλ διακόσμησης, με έπιπλα, οικογενειακά κειμήλια των ιδιοκτητών. Το δάπεδο που διατρέχει τον συγκεκριμένο χώρο είναι από ανοιχτό ξύλο, ώστε να αναδεικνύει τις σκούρες καφέ επιφάνειες.

 

 

cozy vibe design home maximalism

cozy vibe design home maximalism

Η ταπετσαρία πίσω από το king size κρεβάτι, με μοτίβα λουλουδιών, φωτίζεται διακριτικά με κρυφό φωτισμό, δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Τα ζωγραφισμένα πόμολα, είναι μία ακόμα λεπτομέρεια, ενδεικτική της συνολικά προσεγμένης διακόσμησης.

 

Μια διάτρητη λευκή κατασκευή, οριοθετεί τη σαλοτραπεζαρία από την κουζίνα, λειτουργώντας ως διαχωριστικό. Η λευκή ανάγλυφη ταπετσαρία, είναι μία ακόμη κομψή πινελιά του χώρου.

 

cozy vibe design home maximalism

 

Στην κουζίνα, το πρώτο χαρακτηριστικό που διαπιστώνει κανείς είναι η φωτεινότητά της. Οι επιφάνειες από λευκή γυαλιστερή λάκα, έρχονται σε αντιδιαστολή με το σκουρόχρωμα blinds και την κουρτίνα, ενώ και τα πλακίδια δεν αποκλίνουν από την ασπρόμαυρη παλέτα.

 

cozy vibe design home maximalism

Οι καρέκλες από plexiglass με το κλασικό τραπέζι από σίδερο και μάρμαρο, δημιουργούν έναν αναπάντεχο deco συνδυασμό.

 

H ασπρόμαυρη “συμφωνία” συνεχίζεται και στον χώρο του μπάνιου. Το δάπεδο αλλά και ο τοίχος του ντουζ έχουν επενδυθεί με πλακίδια vintage αισθητικής, θυμίζοντας κλασικό αρχοντικό. Στον υπόλοιπο χώρο έχουν χρησιμοποιηθεί μικρότερα λευκά πλακίδια γυαλιστερής όψης, ενώ η οροφή έχει βαφτεί σε ιδιαίτερη πράσινη απόχρωση.

 

cozy vibe design home maximalism

Το λευκό έπιπλο του νιπτήρα με τα ιδιαίτερα “πόδια” (Devon & Devon) αποτελεί από μόνο του ένα κομψοτέχνημα στον χώρο του μπάνιου.

 

 

Μαξιμαλισμός-μινιμαλισμός σημειώσατε 1….

 

Φωτογραφίες: STUDIOVD: N.VAVDINOUDIS-CH.DIMITRIOU

Credits:

Γύψινες κατασκευές, μπάνια, δάπεδα: Material Projects & More

Πλακάκια δαπέδου: Inalco

Μπάνια-είδη υγιεινής: Ceramica Catalano, Laufen, Devon & Devon (Όλα Material Projects & More)

Mπαταρίες: Hubber

Yφάσματα, κουρτίνες, ταπετσαρίες: Έφη Κόκκαλη

Φωτισμός: Luminart

ΑCT Architecture

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ACT στελεχώνουν έμπειροι πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες, με σκοπό την ανάθεση διαφόρων projects, από τη δημιουργία έως το πέρας της κατασκευής. Για όλα τα μέλη της ACT, το χαμόγελο των ιδιοκτητών μετά την ολοκλήρωση ενός έργου, είναι η μέγιστη επιτυχία και ολοκλήρωση οποιασδήποτε φιλοδοξίας. Επειδή, όμως, δεν πιστεύουν στην έννοια του υπέρ μηχανικού, μία από τις αγαπημένες τους διαδικασίες, είναι η συνεργασία με συναδέλφους είτε στο κομμάτι της μελέτης είτε σε αυτό της κατασκευής.

Θεμιστοκλή Σοφούλη 57 (Εμπορικό κέντρο), Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Τ. 231 1222598

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath