Home / Good Life  / Ζήσε το απόλυτο παραμύθι στην Πράγα

Ζήσε το απόλυτο παραμύθι στην Πράγα

Πράγα
Η Πράγα αποτελεί έναν από τους πιο must-see ταξιδιωτικούς προορισμούς. Τόσο παραδοσιακή, όσο και σύγχρονη, η μοναδική ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας της Τσεχίας είναι σίγουρο ότι θα σε συναρπάσει και θα σε κάνει να ζήσεις το δικό σου παραμύθι. 

 

Η Τσεχία είναι μία από τις πιο σημαντικές ιστορικά χώρες στον κόσμο. Με ένα ταξίδι στην πρωτεύουσά της, την Πράγα, είναι σίγουρο ότι θα γνωρίσεις όλον τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της χώρας. Μάλιστα, το ιστορικό κέντρο της, από το 1992 και έπειτα, ανήκει στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ωστόσο, πέρα από τον ιστορικό πλούτο της, η Πράγα είναι γνωστή για τη μοναδική της αρχιτεκτονική αισθητική και ιδιαίτερη παραδοσιακή -και μη-γαστρονομία.

 

Πράγα

 
Η Γέφυρα του Καρόλου

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα, που δε θα πρέπει να παραλείψεις να επισκεφθείς, είναι η Γέφυρα του Καρόλου. Ξεκίνησε να χτίζεται από το 1357 και ολοκληρώθηκε το 1402. Αν κάνεις μια βόλτα κατά μήκος της γέφυρας, θα δεις συνολικά 30 αγάλματα Αγίων, μεταξύ των οποίων το άγαλμα του Άγιου Ιωάννη του Nepomuk. Μάλιστα, η παράδοση λέει ότι, αν το αγγίξεις, τότε είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή ο δρόμος θα σε οδηγήσει ξανά στην Πράγα.

 

 

Το Κάστρο της Πράγας

Το Κάστρο της Πράγας είναι ένα σύμπλεγμα κτισμάτων στην κορυφή ενός μεγάλου λόφου, στην όχθη του Ποταμού Μολδάβα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά του σημεία είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, ο οποίος έχει Γοτθικές αρχιτεκτονικές επιρροές του 14ου αιώνα. Μάλιστα, αν επισκεφτείς τον ναό, θα ανακαλύψεις αμέτρητα στοιχεία που φανερώνουν διάφορες πτυχές της πολιτιστικής ιστορίας της Τσεχίας. Τέλος, πρέπει να κάνεις μία βόλτα στο Χρυσό Σοκάκι, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από πολύχρωμα μαγαζάκια. Η βόλτα σε αυτό το σοκάκι είναι πραγματικά ονειρική!

 

 

Η Εβραϊκή συνοικία Γιόζεφοβ

Είναι μία από τις πιο όμορφες συνοικίες στην Πράγα, όπου και βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Μπορείς να περιπλανηθείς στα σοκάκια της γειτονιάς και να επισκεφθείς το Παλιό Εβραϊκό Νεκροταφείο. Έτσι, θα μάθεις τα πάντα για την ιστορία των Εβραίων της Τσεχίας.

 

Η Εβραϊκή συνοικία Γιόζεφοβ

 
Επίσκεψη στο μικρό νησί της Πράγας

Η Kampa είναι ένα μικρό νησάκι στην περιοχή Μάλα Στρανά, ανάμεσα στον ποταμό Μολδάβα και τον παραπόταμό του Čertovka. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για τους λάτρεις της τέχνης, καθώς εκεί βρίσκεται το Kampa Museum με σημαντικά έργα τέχνης. Παράλληλα, στο μικρό νησί της Πράγας θα βρεις και τον street art τοίχο του Lenon, αφιερωμένο στον τραγουδιστή των Beatles.

 

Kampa

 
Πράγα… η πόλη της μπύρας!

Τέλος, αν είσαι λάτρης της μπύρας, τότε η Πράγα είναι ο κατάλληλος προορισμός για εσένα! Με 28 ζυθοποιίες και δεκάδες bar με θέμα τον ζύθο, είναι σίγουρο ότι ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της Τσεχίας θα σε κάνει να ξετρελαθείς.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada