Home / Fashion  / “‘Εφυγε” στα 77 του ο σχεδιαστής Azzedine Alaïa

“‘Εφυγε” στα 77 του ο σχεδιαστής Azzedine Alaïa

cozy vibe fashion news azzedine
Ο διάσημος σχεδιαστής άφησε το στίγμα του στον κόσμο της μόδας.

 

Σε ηλικία 77 ετών “έφυγε” από τη ζωή οΤυνήσιος σχεδιαστής μόδας Azzedine Alaïa, ο οποίος ταυτίστηκε με τα φορέματα που θυμίζουν περισσότερο γλυπτά.

Γεννημένος στην Τυνησία, από αγρότες γονείς, σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τύνιδας, στοιχείο που επηρέασε τις δημιουργίες του.

 

Φθάνοντας στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του 1950 εργάστηκε για λίγο στον οίκο Dior και στον Guy Laroche.

 

Ο ίδιος είχε πει πως όταν κατάλαβε ότι δε θα γινόταν ποτέ ένας σπουδαίος γλύπτης, στράφηκε στον χώρο της μόδας, στον οποίο σίγουρα άφησε το στίγμα του. Τα ιδαίτερα υφάσματα που χρησιμοποιούσε, αγκάλιαζαν αισθησιακά το γυναικείο σώμα, θυμίζοντας καλοσχηματισμένα γλυπτά. Ο ίδιος επινοούσε τα ρούχα του σε τρεις διαστάσεις, γι’ αυτό και πολλοί ήταν εκέινοι που τον ταύτιζαν τόσο με το σχέδιο μόδας όσο και με την αρχιτεκτονική.

 

cozy vibe fashion news azzedine

cozy vibe fashion news azzedine

 

Είναι γνωστό ότι σχεδίαζε τη νύχτα υπό τους ήχους παλιών κινηματογραφικών ταινιών, ενώ ενάντια στους τυπικούς κανόνες της μόδας, οργάνωνε επιδείξεις, μόνο όταν είχε έμπνευση και όχι όταν ξεκινούσε μια νέα σεζόν. Πάντα αντισυμβατικός, είχε προστριβές με μεγάλα ονόματα της fashion βιομηχανίας, όπως η Anna Wintour Και o Karl Lagerfeld.

 

cozy vibe fashion news azzedine

cozy vibe fashion news azzedine

 

Το 2015, τιμήθηκε μέσα από μία μοναδική έκθεση-ρετροσπεκτίβα στη Villa Borghese, με την ονομασία “Couture/Sculpture”, όπου παρουσιάστηκαν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά φορέματά του, μέσα από έναν δημιουργικό “διάλογο” με παγκόμσια σπουδαία έργα τέχνης.

 

 

cozy vibe fashion news azzedine

cozy vibe fashion news azzedine

 

Ο Azzedine Alaïa άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της μόδας, αφού δύσκολα μπορεί κάποιος να προσεγγίσει το σχεδιαστικό στίγμα του.

Mία ακόμα μεγάλη απώλεια για το fashion στερέωμα…

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath