Home / Family  / Ευτυχισμένη μαμά με αυτά τα tips!

Ευτυχισμένη μαμά με αυτά τα tips!

Συμβουλές για μια ευτυχισμένη μαμά!

Γιατί όταν είναι ευτυχισμένη η μαμά είναι ευτυχισμένα και τα παιδιά! 

 

Μην γίνεστε χίλια κομμάτια

Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως οφείλετε να φροντίζετε και να προσέχετε πρώτα από όλα τον εαυτό σας. Γιατί αν δεν είστε καλά εσείς, δεν μπορείτε να βοηθήσετε και τους άλλους. Πέραν όμως αυτού, είναι καλό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πως είναι φυσιολογικό να μην μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Προσπαθήστε λοιπόν να αποβάλλετε την πίεση που ασκείτε στον εαυτό σας και να θυμάστε πως δεν είστε υπερήρωας. 

 

Απολαύστε το φαγητό και τον ύπνο σας

Η μη ισορροπημένη διατροφή και η στέρηση ύπνου, θα δυσκολέψουν την καθημερινότητά σας, θα οξύνουν και τα ιο μικρά προβλήματα και θα σας εξουθενώσουν.  Σας αξίζει να ξεκουράζεστε και να τρώτε σωστά για να μην καταλήξετε να είστε στρεσαρισμένες και δυστυχισμένες. 

 
Ξεκλέψτε χρόνο για σας και τον σύντροφό σας

Η μητρότητα μπορεί να απαιτεί την αφοσίωση της μαμάς στα παιδιά, όμως δεν αναιρεί την ανάγκη της γυναίκας να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της, στον αγαπημένο της ή στους φίλους της. Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για τις δικές σας ανάγκες και να περάσετε όμορφες στιγμές ως ζευγάρι. 

 

 

Οργανώστε κάτι διασκεδαστικό

Δώστε χαρά στον εαυτό σας οργανώνοντας κάτι που θα σας βοηθήσει να απαλλαχθείτε από το άγχος και θα σας διασκεδάσει ή θα σας χαλαρώσει ψυχικά και σωματικά. Προγραμματίστε μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα, πάτε σε σπα ή βγείτε ξανά, ρομαντικό ραντεβού με τον σύντροφό σας! 

 
Αγκαλιάστε τα παιδιά σας!

Όταν πάει κάτι στραβά και νιώθετε πως θέλετε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσετε, αντλήστε τη στήριξη από τα παιδιά σας. Η ευτυχία βρίσκεται στις αγκαλιές και στις εκδηλώσεις αγάπης. Η επιστήμη άλλωστε μας ενημερώνει πως οι αγκαλιές αυξάνουν τις ενδορφίνες και μας κάνουν πιο ευτυχισμένους και λιγότερο αγχωμένους! 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!