Home / Wellness  / Health  / Ευαισθητοποίηση και πρόληψη για την υγεία του πνεύμονα

Ευαισθητοποίηση και πρόληψη για την υγεία του πνεύμονα

Υγεία του Πνεύμονα
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η “Ανάσα Ζωής” μάς προσκαλούν να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με την υγεία του πνεύμονα, συμμετέχοντας στην ενημερωτική δράση #BaloonChallenge!

 

Με την υποστήριξη της Johnson & Jonhson, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία μάς παροτρύνει να συμμετέχουμε στην ενημερωτική δράση #BallonChallenge. Η “Ανάσας Ζωής” μάς καλεί να συμμετάσχουμε σε μία δωρεάν προληπτική εξέταση για την υγεία του πνεύμονα. Από το 2020, η “Ανάσα Ζωής” εστιάζει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση για την υγεία του πνεύμονα. Είναι σημαντικό όλοι οι πολίτες να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης. Όπως, επίσης, να θέσουν ως προτεραιότητα τον συστηματικού έλεγχο της υγείας του πνεύμονα. Μάλιστα, η “Ανάσα Ζωής” προσπαθεί να συμμετέχει ενεργά σε κάθε προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος. Κυρίαρχος στόχος αποτελεί η διάδοση και η καλλιέργεια μιας κουλτούρας, που θα επικεντρώνεται στην πρόληψη για την υγεία του πνεύμονα. Όλα αυτά αποσκοπούν στη μεταμόρφωση της Ελλάδας σε μία χώρα με τους λιγότερους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη.

 

Η ενημερωτική δράση #BallonChallenge θα πραγματοποιηθεί στις 9 & 10 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στο Athens Metro Mall.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα πραγματοποιηθεί ένα θεαματικό photobooth, με καλεσμένους 4 δημοφιλείς Έλληνες. Μαρία Σαράφογλου, Μιχάλης Ζαμπίδης, Άντα Λιβιτσάνου και Παντελής Διαμαντόπουλος θα είναι εκεί! Μαζί τους θα γεμίσουμε ένα μπαλόνι με μία “Ανάσα Ζωής”. Μάλιστα, μπορούμε να αναρτήσουμε τη φωτογραφία μας με hashtag #BalloonChallenge #AnasaZwis #LungHealth #DiakopiKapnismatos. Έτσι, μπαίνουμε σε κλήρωση για μία από τις 15 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με μια αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης σε ένα από τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία. Παράλληλα, συμβάλλουμε και στην ενημέρωση των συμπολιτών μας για τη σημασία της πρόληψης και της διακοπής καπνίσματος.

 

#BaloonChallenge υγεία του πνεύμονα

 

Στη δράση έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όσοι είναι άνω των 50 ετών και πρώην ή νυν καπνιστές. Μάλιστα, οι ίδιοι θα ενημερωθούν για τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος και της έγκαιρης διάγνωσης για την υγεία του πνεύμονα. 

Ακολουθώντας το #BalloonChallenge φροντίζουμε όχι μόνο την υγεία μας, αλλά και για τη δημιουργία μίας συνολικής κουλτούρας πρόσληψης και παιδείας σχετικά με την υγεία! 

 

www.anasa-zwis.gr 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada