Home / Beauty  / Εσύ ξέρεις να στεγνώνεις σωστά τα μαλλιά σου;

Εσύ ξέρεις να στεγνώνεις σωστά τα μαλλιά σου;

Για κάθε τύπο μαλλιών υπάρχει και ο σωστός τρόπος στεγνώματος. Αν μέχρι σήμερα δεν ήξερες τον δικό σου, έχουμε όσα πρέπει να μάθεις!

Συνηθίζουμε να δίνουμε σημασία στα κατάλληλα προϊόντα για το styling των μαλλιών, αλλά αγνοούμε το πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας.

 

Ίσως, να μοιάζει παράξενο πώς ένα πιστολάκι μπορεί να λειτουργήσει με άλλον τρόπο σε διαφορετικούς τύπους μαλλιών. Παρ’ όλα αυτά ο τρόπος που εφαρμόζουμε τη θερμότητα είναι καθιριστικός για το τελικό αποτέλεσμα.

 

Ας δούμε, λοιπόν, πώς πρέπει να στεγνώνεις τα μαλλιά σου, ανάλογα με τον τύπο τους:

 

Aν έχεις ίσια μαλλιά
Βήμα 1ο

Άπλωσε μια κρέμα για την προστασία των μαλλιών από τη θερμότητα, αποφεύγοντας τις ρίζες. Περίμενε λίγα λεπτά, ώστε τα μαλλιά σου να έχουν στεγνώσει κατά το ήμισυ.

 

Βήμα 20

Ξεκίνα να τα στεγνώσεις από την κορυφή και προς τα κάτω. Χώρισε τα μαλλιά σε τούφες και τύλιξε τη βούρτσα σε καθεμιά τους με τη σειρά. Φρόντισε η τούφα να είναι αρκετά απομακρυσμένη από το πρόσωπό σου. Κάθε φορά που η βούρτσα φτάνει στις άκρες, επανάλαβε την κίνηση ισιώματος αρκετές φορές, μέχρι να είναι τελείως στεγνή η τούφα.

 

Βήμα 3ο

Στο τέλος κράτησε για λίγα δευτερόλεπτα την τούφα τυλιγμένη στη βούρτσα, μέχρι να κρυώσει. Χτένισε καλά όλα τα μαλλιά και άνοιξε το πιστολάκι στον κρύο αέρα, περνώντας από τα μαλλιά για λίγα λεπτά.

 

 

 
Αν έχεις κυματιστά μαλλιά
Βήμα 1ο

Σκούπισε καλά τα μαλλιά με το κεφάλι κάτω, πιέζοντάς τα δυνατά μέσα σε μία βαμβακερή πετσέτα. Τα μαλλιά πρέπει να έχουν στεγνώσει στο 80% πριν εφαρμόσεις τη θερμότητα.

 

Βήμα 2ο

Χώρισε τα μαλλιά σου σε 3 μέρη. Στέγνωσε περνώντας με γρήγορες κινήσεις μια χοντρή βούρτσα, ξεκινώντας από τις ρίζες. Στη συνέχεια, τύλιγε κάθε τούφα γύρω από το δάχτυλό σου μέχρι να κρυώσει, ώστε να σχηματιστεί ένα όμορφο φυσικό σπάσιμο.

 

Βήμα 3ο

Πέρασε σε όλο το μήκος των μαλλιών ένα λαδάκι για απαλά μαλλιά, ενάντια στο φριζάρισμα.

 

 

Αν έχεις σγουρά μαλλιά
Βήμα 1ο

Σε βρεγμένο μαλλί εφάρμοσε μια κρέμα styling για σγουρά μαλλιά, και τύλιξέ τα με ένα βαμβακερό μπλουζάκι ή πετσέτα.

 

Βήμα 2ο

Αφού φύγει η πολλή υγρασία, πέρνα σε όλο το μαλλί λίγο ειδικό τζελ για το φριζάρισμα και χτένισέ τα με μία χτένα με μεγάλα “δόντια”.

 

Βήμα 3ο

Ρίξε κάτω το κεφάλι και ξεκίνα να στεγνώνεις τα μαλλιά κατά τμήματα με μία φισούνα, κρατώντας μέσα της για 15 δευτερόλεπτα κάθε τούφα. 

 

Βήμα 4ο

Αφού έχουν σχεδόν στεγνώσει, σήκωσε απότομα το κεφάλι σου και τίναξε τα μαλλιά και από τις δύο πλευρές, χωρίς να βάλεις χέρι ανάμεσά τους ή χτένα. 

 

Βήμα 5ο

Πέρασε λίγο ακόμα με το πιστολάκι τις ρίζες χωρίς φισούνα -σε χαμηλή θερμότητα- για να αποκτήσουν ακόμα περισσότερο όγκο. Τέλος, ψέκασε με ένα setting spray για λάμψη και σταθερότητα.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath