Home / Beauty  / Εσύ έχεις επιλέξει το σωστό χρώμα μαλλιών;

Εσύ έχεις επιλέξει το σωστό χρώμα μαλλιών;

Αν έχεις αμφιβολίες για τη νέα σου χρωματική αλλαγή ή νιώθεις ότι δεν έχεις το σωστό χρώμα στα μαλλιά σου, πρέπει να δώσεις προσοχή!

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μάς διακατέχει μια έντονη επιθυμία για αλλαγή, κυρίως σε ό,τι αφορά τα μαλλιά μας. Τις γιορτινές ημέρες θέλουμε να λάμπουμε και, ακριβώς γι’ αυτό, αναζητούμε το πιο σωστό χρώμα, το οποίο θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά μας.

 

Αν φοβάσαι το αποτέλεσμα και δεν είναι σίγουρη για το πιο χρώμα πρέπει να επιλέξεις, υπάρχουν κάποια βασικά tips που πρέπει να ακολουθήσεις.

 

Φαίνεται ότι η λύση βρίσκεται στους καρπούς και στα μάτια μας. Κι αν αναρωτιέσαι τι πάει να πει αυτό, σου έχουμε την εξήγηση:

 

Παρατήρησε προσεκτικά τους καρπούς σου, καθώς φλέβες σου είναι μία καλή ένδειξη του τόνου του δέρματός σου. Αν οι φλέβες σου είναι μπλε ή μωβ, τότε ανήκεις στους ψυχρούς τόνους, αν πάλι είναι πράσινες, τότε έχεις θερμούς τόνους στην επιδερμίδα σου.

 

Επιπλέον, όπως σε πολλά πράγματα, τα μάτια μπορούν να πουν πολλά. Αν παρατηρείς χρυσές “σπίθες” στα μάτι σου, τότε ανήκεις στους θερμούς υποτόνους, ενώ αν οι “σπίθες” είναι πράσινες και μπλε έχεις σίγουρα ψυχρούς υποτόνους.

 

Πάμε να δούμε, λοιπόν, σε ποια κατηγορία ανήκεις, ώστε να ανακαλύψεις το σωστο χρώμα για τα δικά σου μαλλιά.

 

Ξανθά μαλλιά

Αν έχεις λευκό δέρμα με κόκκινους υποτόνους, τότε αυτές που σου ταιριάζουν είναι οι ψυχρές αποχρώσεις του ξανθού. Αν πάλι έχεις ανοιχτό δέρμα αλλά με ψυχρούς υποτόνους ή σταρένια επιδερμίδα, τότε τα πιο ζεστά ξανθά, όπως το μελί και το χρυσό, είναι για εσένα τα ιδανικά.

 

 

Κόκκινα και χάλκινα μαλλιά

Αν η επιδερμίδα σου έχει κόκκινους υποτόνους, τότε το χρώμα του ρουμπινιού είναι το καταλληλότερο χρώμα για εσένα. Αν έχεις, όμως, σταρένια επιδερμίδα, τότε οι χάλκινες αποχρώσεις είναι αυτές που πρέπει να επιλέγεις.

 

σωστό

 

Καστανά μαλλιά

Τα καστανά χρώματα είναι τα πιο κολακευτικά για τις περισσότερες επιδερμίδες. Αν έχεις ζεστούς υποτόνους στο δέρμα σου, τότε προτίμησε το ψυχρό καστανό, καθώς εξουδετερώνει το κίτρινο της επιδερμίδας σου. Αν ανήκεις σε μεσαίο τόνο δέρματος, καλό θα ήταν να δοκιμάσεις το καραμελέ καστανό, που θα κολακεύσει την επιδερμίδα σου.

 

σωστό

 

Μελαχρινά μαλλιά

Μαύρο από μαύρο διαφέρει. Αν είσαι πολύ ανοιχτόχρωμη καλό θα ήταν να αποφύγεις το πολύ σκούρο μαλλί και τα blue black. Tα πολύ σκούρα μαλλιά ταιριάζουν γάντι στις σοκολατένιες επιδερμίδες.

 

σωστό

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath